Zvezda sa Drkušićem, Bode bez Zinkernagela i Tomiča

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.24. | 21:23

Promene spiskova licenciranih igrača moguće do ponedeljka u ponoć

Bliži se prvi ovosezonski izlazak Crvene zvezde na međunarodnu scenu. U ponedeljak ujutru ekspedicija crveno-belih leti iz Beograda u Norvešku, gde će u utorak od 21.00 igrati sa tamošnjim šampionom Bode Glimtom prvu utakmicu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Revanš je u sredu, 28. avgusta, na stadionu Rajko Mitić, takođe od 21.00.

Klubovi su dostavili spiskove licenciranih igrača za ovaj dvomeč, s tim da imaju pravo na po dve promene do ponedeljka u ponoć, što znači da i dalje postoji mogućnost da trener Bodea Kjetil Knutsen dobije na raspolaganje najavljena pojačanja Filipa Zinkernagela i Mihala Tomiča, dok je Crvena zvezda već prijavila poslednjeg novajliju Vanju Drkušića.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je rok za slanje spiskova bio 15. avgust u ponoć, a crveno-beli su angažovanje slovenačkog reprezentativca ozvaničili dan kasnije. Ipak, očigledno je potrebna papirologija bila unapred rešena, te se samo čekalo da Drkušić doputuje u Beograd na tradicionalno fofografisanje sa šalom i dresom Crvene zvezde.

Slična situacija je i u Bodeu sa ljubimcem navijača, iskusnim Zinkernagelom, čiji je povratak u klub na pozajmicu iz Klub Briža već potvrđen, ali nakon isteka roka za licenciranje igrača tako da će njegovo ime biti naknadno dodato na spisak. Što se tiče Slovaka, njegov slučaj je nešto neizvesniji pošto još nije zvanično pristupio klubu iako norveški mediji pišu da je Bode postigao dogovor sa Slavijom iz Praga o kupovini 25-godišnjeg desnog beka. Verovatno će i on stići na vreme, ali teško je očekivati da će biti spreman da zaigra u startnoj postavi umesto povređenog Brica Vembangoma. Realnije je da se u timu nađe Frederik Sjovold, koji igra promenjivo i mogao bi biti šansa crveno-belih da po njegovoj strani zaprete golu norveškog šampiona.

LICENCIRANI FUDBALERI CRVENE ZVEZDE ZA DVOMEČ SA BODE GLIMTOM

Golmani: Marko Ilić, Omri Glazer, Ivan Guteša.

Odbrambeni igrači: Uroš Spajić, Nemanja Stojić, Milan Rodić, Naser Điga, Stefan Leković*, Vanja Drkušić, Jong Vu Seol, Ognjen Mimović*.

Vezni igrači: Mirko Ivanić, In Bom Hvan, Jovan Šljivić*, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Puma Rodrigez, Dalsio, Felisio Milson, Luka Ilić, Vladimir Lučić, Nikola Knežević*, Veljko Milosavljević*, Lazar Jovanović.

Napadači: Šerif Endijaje, Piter Olajinka, Bruno Duarte, Timi Maks Elšnik, Uroš Sremčević, Andrija Maksimović*, Jegor Prucev.

(Napomena: igrači sa * su na B listi, koju čine fudbaleri ponikli u klupskoj školi rođeni posle 1. januara 2003)


tagovi

FK Crvena zvezdaVanja DrkušićBode Glimtkvalifikacije za Ligu šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara