©Star Sport ©FK Crvena zvezda
©Star Sport ©FK Crvena zvezda

Zvezda sa devet krila

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 10:33

Gužva na krilnim pozicijama u redovima srpskog šampiona i izazovan period pred Vladanom Milojevićem

Reprezentativna pauza je pošteno opustošila prvi pomoćni teren stadiona Rajko Mitić, s obzirom na to da Crvena zvezda daje veliki broj reprezentativaca selekcijama s različitih kontinenata, tako da Vladan Milojević ovih dana nije bio u situaciji da uigrava tim pred paklen raspored koji očekuje njegovu ekipu u narednih meseci i po dana. Najveći broj igrača koji su istrčali protiv Bodea u revanš meču plej-ofa proteklih dana je bio odsutan, veći deo zbog mečeva svojih reprezentacija, a nekoliko igrača je dobilo i zaslužene slobodne dane. Ali, brojno stanje će se ovih dana drastično popraviti, s obzirom da se reprezentativne obaveze polako završavaju.

Vredno su proteklih dana trenirali oni najiskusniji, poput Mirka Ivanića i Uroša Spajića, a nisu zaostajali ni nešto mlađi poput Luke Ilića, Nikole Kneževića i Jegora Pruceva. Ipak, prethodna nedelja je najviše pogodvala najsvežijim pridošlicama, Silasu i Nemanji Radonjiću, koji su bili u prilici da se upoznaju sa ekipom i zahtevima Vladana Milojevića, ali i dodatno porade na kondiciji pred izazove koji ih očekuju, s obzirom na to da će zvezdaška javnost od njih imati ogromna očekivanja, a posebno 19. septembra (18.45) kada na Marakani bude gostovala Benfika.

Izabrane vesti

Najveću komplikaciju za Silasa i Radonjića u ovom trenutku predstavlja izostanak takmičarskih mečeva. Fudbaler iz Demokratske Republike Kongo, na pozajmici iz Štutgarta, odigrao je samo 27 minuta u utakmici Superkupa Nemačke protiv Bajer Leverkzena, ali je sve vreme aktivno trenirao sa nemačkom ekipom i bio u konkurenciji za tim, što će mu sasvim sigurno značajno olakšati i ulazak u pravi ritam u dresu Crvene zvezde. Radonjić poslednju utakmicu odigrao na kraju španske Primere u dresu Majorke, a tokom leta je trenirao individualno, pa ostaje da se vidi koliko će mu biti potrebno da dostigne takmičarsku formu.

Ipak, daleko veći izazov pred sobom će imati Vladan Milojević, koji u ovom trenutku u igračkom kadru ima čak devetoricu krilnih igrača, a prostora u timu ima samo za dvojicu. To neće biti samo taktički izazov, već i psihološki, s obzirom da će u svlačionici neminovno biti i onih koji su nezadovoljni ulogom i minutažom.

Prodaja Pume Rodrigeza u Meksiko je bila neuspešna, pa je fudbaler iz Paname u ovom trenutku igrač Crvene zvezde i ravnopravno konkuriše za predstojeće utakmice. Dodatnu konkurenciju na Zvezdinim treninzima, kada su u pitanju krilne pozicije, pojačao je Vladimir Lučić, koji se potpuno oporavio od povrede prednjih ukrštenih ligamenata i sve je bliže optimalnoj fizičkoj formi.

Veća gužva kada je u pitanju borba za crveno-beli dres vlada na levom krilu, gde je u ovom trenutku kod Vladana Milojevića neprikosnoven Piter Olajinka. Ipak, Nigerijac je dobio žestoku konkurenciju dolaskom Nemanje Radonjića, a tu su još i Felisio Milson, Aleksandar Katai i pomenuti Lučić. Treba napomenuti da Milojević voli na levo krilo da stavi i Mirka Ivanića, koji je upravo iz te uloge rešio pitanje pobednika u Gornjem Milanovcu protiv Radničkog.

Silas Katompa Emvumpa će izvesno biti prvi izbor kada je u pitanju desno krilo, ali će to morati da dokaže i na samom terenu, s obzirom na to da i na njegovom mestu ima igrača koji su željni ozbiljne minutaže. Puma je propustio svoju priliku da dokaže da je rešenje na tom mestu u timu, pa je pao u drugi plan, a tu su još i silno motivisani Lazar Jovanović i Jegor Prucev. U ovakvoj raspodeli snaga, nije isključeno da Milojević i neko od levih krila isproba i na desnom boku, poput Radonjića, Olajinke i Milsona, koji mogu da odgovore i na takve zahteve.

Takođe, postoji i opcija, da neko od krilnih igrača po potrebi bude prekomandovan na poziciju najisturenijeg igrača. To se pre svega odnosi na Silasa, koji je često tokom karijere igrao upravo kao centarfor, pa neće biti iznenađenje ukoliko i kod Milojevića bude predstavljao upravo takvo rešenje, pre svega u mečevima Lige šampiona, gde će crveno-belima biti neophodna brza tranzicija. Piter Olajinka i Alaksandar Katai, takođe, vrlo dobro mogu da se snađu u ulogama takozvanog drugog napadača.

Treba imati i na umu da prelazni rokovi u pojedinim zemljama, a tako i u Srbiji (13. septembar), još uvek traju, te da još uvek ima prostora da srpski šampion rastereti igrački kadar i olakša posao Vladanu Milojeviću u izboru igrača i održavanju balansa u svlačionici.


tagovi

Vladan MilojevićPuma RodrigezFelisio MilsonPiter OlajinkaAleksandar KataiJegor PrucevSilas MvumpaVladimir LučićLazar JovanovićNemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara