©Starsport
©Starsport

Zvezda pronašla beka u Ivanjici: Lazar Nikolić pred potpisom za crveno-bele

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 10:05

Hitri bočni fudbaler u poodmaklim pregovorima sa šampionom Srbije

Uprkos činjenici da nas od zimskog prelaznog roka deli praktično mesec i po dana, čelnici Crvene zvezde prilično su aktivni u potrazi za igračima koji bi dodatno zaoštrili konkurenciju u narednom periodu, a prema saznanjima Mozzart Sporta, igrač koji je u završnim pregovorima sa šampionom Srbije je Lazar Nikolić, hitri bočni fudbaler Javora.

Član Ivanjičana našao se na radaru crveno-belih koji su već ostvarili kontakt sa igrčem i očekuje se da u narednom periodu, odnosno do zimskog prelaznog roka, budu utanačeni detalji transfera igrača od kojeg se očekuje da pojača konkurenciju pre svega na poziciji desnog beka.

Izabrane vesti

Nikolić se kroz fudbalsko školovanje afirmisao kao krilo sposobno da deluje po oba boka, međutim po prelasku u seniorski fudbal sve češće je preuzimao nešto defanzivniju ulogu u kojoj se takođe vrlo dobro snalazi i u kojoj ga skauting služba kluba iz Ljutice Bogdana vidi kao adekvatnu opciju u rotaciji.

Agilni Leskovčanin rođen 1999. godine, iz perspektive crveno-belih nametnuo se kao dobra opcija među igračima sa domaćeg tržišta i potencijalni zalog za naredni period, s obzirom da je očigledan prostor za njegov napredak. Očekuje se da detalji saradnje budu utanačeni u narednim danima i da tom prilikom bude definisano da li će se Nikolić timu Miloša Milojevića priključiti već na polusezoni, ili od narednog leta. Međutim, izvesno je da će nekadašnji đak OFK Beograda i Partizana postati konkurent u timu šampiona Srbije za poziciju uz desnu aut-liniju, uz Marka Gobeljića i Strahinju Erakovića (koji se ispostavio kao korektno prinudno rešenje).

Podsetimo, od desnih bekova pod ugovorom crveno-beli imaju i dvojac na kaljenju Nikolu Glišića, privremenog člana IMT-a, i Milana Ilića, prosleđenog Grafičaru, dok se u određenim projekcijama kao opcija nametao i Nikola Stanković.

Lazar Nikolić je najveći deo fudbalskog školovanja prošao u OFK Beogradu iz kojeg je kao omladinac prešao u Partizan, a bio je član jedne od najtalentovanijih generacija Romantičara u poslednje vreme, međutim učenici Dževada Prekazija (deo iste generacije bili su Veljko Nikolić, Strahinja Bošnjak, Miloš Čupić...) iz pomenute selekcije do danas nisu uspeli da u potpunosti opravdaju visoka očekivanja. Po prelasku iz Humske u italijanski SPAL Nikolić je sve češće preuzimao ulogu beka koju je imao i kod Igora Bondžulića, a pružene partije bile su razlog da se nađe na listi želja crveno-belih.

Prvotimac Ivanjičana nametnuo se kao deo okosnice tima o čemu svedoči podatak da je od početka sezone bio starter u svakom susretu u okviru Mozzart Bet Superlige, a da se u timu nije našao samo u jučerašnjem duelu Kupa Srbije protiv Radničkog iz Niša. Prošle sezone je u Prvoj ligi Srbije upisao pet golova i tri asistencije mada je tada uglavnom igrao ofanzivnije. I ove je sezone doduše šetao sa desnog beka na desno, pa i levo krilo, ali ta raznovrsnost može samo da mu pomogne.



tagovi

Lazar NikolićFK Crvena zvezdaJavor

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara