Zvezda prodaje štopera do kraja prelaznog roka: Opcija je i da Stojić ode kod Lazetića

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.08.24. | 11:45

I dalje se čeka konkretizacija posla oko Nasera Đige ili Stefana Lekovića

Tek treba da se dokaže sa teškim crveno-belim dresom na telu Vanja Drkušić, ali ako pitate običan plebs i navijače, srpski šampion je pogodio u centar mete angažovanjem standardnog reprezentativca Slovenije. Bila je to i višegodišnja želja Marka Marina i Mitra Mrkele, koji su posle Drkušićevog prelaska u Zenit shvatili da kolosalnu šansu ne smeju da propuste.

Dolazak Vanje Drkušića, čije ozvaničenje se očekuje u narednih nekoliko sati, imaće domino efekat na igrački kadar Crvene zvezde. Brojčano, Crvena zvezda u ovom trenutku ima petoricu centralnih defanzivaca, od kojih su trojica bonusi (Leković, Đurić i Điga), plus Vanju Drkušića. Još kada se na to doda činjenica da je Vladan Milojević od početka prvenstva baš na poziciji štopera koristio bonusa, u nastavku sezone trener crveno-belih bi mogao da bude u slatkom, ali velikom problemu.

Izabrane vesti

Dakle, ako ostane pri odluci da jedan štoper bude bonus, to bi značilo da bi od trojice iskusnih defanzivaca (Spajić, Stojić i Drkušić) samo jedan mogao da počinje utakmice u Mozzart Bet Superligi.

Svi na Marakani su okrenuti ka dvomeču protiv Bode Glimta, nesumnjivo najvažnijoj utakmici ove jeseni. Fokus sa prelaznog roka je prebačen na teren, ali okvirni plan odgovornih sa Marakane je da do kraja prelaznog roka prodaju jednog centralnog defanzivca i tako bar malo smanje konkurenciju, koja povremeno može da bude kontraproduktivna.

ODIGRAJ TIKET NA RAČUN MOZZARTA

Za sada se najviše priča o prodaji Nasera Đige. Čeka se konkretizacija posla posle utakmice sa Bode Glimtom. Nije tajna da bi crveno-beli pustili reprezentativca Burkine Faso za pet miliona evra i na taj način obezbedili ozbiljan priliv novca. Druga opcija je odlazak mladog Stefana Lekovića.

Mladi reprezentativac Srbije je imao korektnu minutažu ovog leta, počeo je mečeve protiv Novog Pazara i Tekstilca. U slučaju da za njega stigne ponuda od oko tri miliona evra nije nemoguće da ga crveno-beli prodaju, a da Naser Điga ostane još šest meseci u Beogradu.

Dakle, prioritet je prodaja Nasera Đige ili Stefana Lekovića. Postoji i treća opcija. Da Crvenu zvezdu posle samo dva meseca napusti Nemanja Stojić. Istina, to je namanje realna opcija, ali bi bivši štoper TSC-a mogao da se nađe u problemu.Ne zbog kvaliteta, koliko činjenice da će od iskusnijih štopera prioritet biti kapiten Spajić i Slovenac Drkušić.

Od dolaska u Crvenu zvezdu Nemanja Stojić je dobijao modifikovanu ulogu, onu koju je u Vladanovoj eri dobijao Srđan Mijailović. Videlo se da je u fazi prilagođavanja, i da nije baš naviknut na sve zahteve.

Nezvanično, situaciju oko štopera Crvene zvezde i Nemanje Stojića prati njego bivši trener Žarko Lazetić. I čak je pokazao želju da angažuje momaka rođenog 1998. godine, u koga je u Metalcu i TSC-u imao bezgraničeno poverenje, i dovede ga u Tel Aviv. Pominje se i da je predloženo Crvenoj zvezdi da Stojića u Izrael pošalje na pozajmicu. Takva mogućnost je za sada odbijena.

Ali posle revanša sa Bode Glimtom se očekuje razrešenje situacije sa štoperima.


tagovi

Naser ĐigaNemanja StojićStefan Leković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara