Zvezda pravi kalkulacije sa Stojićem, Hvan bi na prozivku mogao da dovede Seola

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 10:43

Naredna sedmica mogla bi da bude vrlo aktivna u Ljutice Bogdana na planu ulaznih transfera

Fokus se polako prebacuje na reprezentativni fudbal, i očekivanja nacije da Orlovi konačno zablistaju i prođu preliminarnu rundu na velikom takmičenju, konkretno na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj. Međutim, ne vlada na Marakani totalna tišina, tako svojstvena za period do početka priprema za narednu sezonu.

Srpski šampion je promovisao Luku Ilića i produžio ugovor sa dugogodišnjim simbolom velikih uspeha Aleksandrom Kataijem. Bili su to očekivani potezi sklapanja renoviranog tima, a letnje promene mogle bi da dobiju na intenzitetu tokom naredne radne sedmice.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je blizu dovođenja štopera TSC-a i reprezentativca Srbije Nemanje Stojića. Čak i poslovično oprezni rukovodioci Crvene zvezde napominju da pregovori idu u dobrom pravcu i da je pitanje trenutka kada će bivši omladinac crveno-belih i zvanično postati član srpskog šampiona. Moguće je da će čin potpisivanja odložiti za period posle Prvenstva Evrope, pošto Stojić za dva dana sa selekcijom Dragana Stojkovića putuje u Austriju. Nije tajna da bi Stojić voleo da zaduži opremu kluba u kojem je proveo deo omladinskog štaba, bio je član vrlo dobre generacije omladinaca zajedno sa Joveljićem, Aleksom Terzićem, Urošom Račićem, Romanićem i kapitenom Lukom Adžićem.

Da su pregovori u poodmakloj fazi, čak bi se reklo blizu završetka ilustruje činjenica da u Zvezdi već prave kalkulacije odbrambenih šema sa Stojićem u poslednjoj liniji. Veruju da će jedan od najboljih štopera Mozzart Bet Superlige biti kompatibilan sa kapitenom Urošom Spajićem i Naserom Đigom, te da će na najvećem srpskom stadionu do izražaja doći njegove tehničke mogućnosti.

Očekuje se da Crvena zvezda vrlo brzo angažuje još jednog vezistu, ali čeka se prodaja Marka Stamenića ili In Bom Hvana. Izvesno je da će jedan od njih sigurno napustiti Zvezdu, vrlo moguće i dvojica. Ali fudbalsko tržište je sada u hibernaciji, čeka se turnir u Nemačkoj, pa ne bi bilo iznenađenje da se Hvan i Stamenić pojave na prozivci zakazanoj za 17. jun.

Moguće je da će najbolji igrač Mozzart Bet Superlige povesti sa sobom višemesečnu želju Seol Jong Vuna. Levi bek korejske reprezentacije bio je ogromna želja sportskog sektora crveno-belih tokom zimskog prelaznog roka. Igrač je imao želju da počne evropsku odiseju, ali je transfer stopirao trener Ulsana Hjong Mun Bo.

Trenutno je menadžer Seol Jong Vuna u Seulu i pregovora oko uslova otkupa igrača koji je projektovan kao starter u narednoj sezoni. Odnosno kao dostojna konkurencija dugogodišnjem levom beku Milanu Rodiću.

Seol Jong Vun je operisao rame pre mesec dana, ali bi trebalo da bude spreman za početak priprema. Da je posao oko levog beka blizu realizacije potvrdio je u razgovoru za Mozzart Sport generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

„ Prioritet je dovođnje levog beka. Na dobrom smo putu da to završimo“, poručio je kratko Zvezdan Terzić.


tagovi

Nemanja StojićSeol Jong Vu

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara