Piter Olajinka (©MN Press)
Piter Olajinka (©MN Press)

Zvezda pokrenula postupak protiv Olajinke i odbila ponudu Slavije

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 15:17

Nigerijac, zasad, ostaje na Marakani

Došao je Piter Olajinka u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje iz praške Slavije, osvajač tri titule sa češkim klubom, ali iako je u Beogradu nastavio šampionski niz, nezadovoljan je završio sezonu 2023/2024. Imao je nigerijski napadač redovno ulogu startera u Mozzart Bet Superligi, međutim, u bitnim utakmicama kao što su Liga šampiona i večiti derbi sa Partizanom uglavnom je počinjao sa klupe.

Svojim izjavama i ponašanjem nije to pokazivao, ali izgleda da je Olajinka razočaran statusom u Crvenoj zvezdi, te je ponovo uspostavio kontakt sa svojim bivšim poslodavcima i rukovodstvu crveno-belih predočio da bi se ovog leta vratio u Prag. Pokušavala je Slavija da privoli Beograđane da ga puste za 2.000.000 evra, međutim, iako su iz Češke stizale informacije da je posao dogovoren, po saznanjima Mozzart Sporta, situacija je drugačija. Olajinka nema dozvolu da napusti klub.

Izabrane vesti

I ne samo to. Zbog neprofesionalnog ponašanja i nezalaganja na treninzima, Crvena zvezda je pokrenula disciplinski postupak protiv 28-godišnjeg krilnog napadača.

Teško da se ovakav epilog mogao naslutiti nakon prethodnih godinu dana saradnje crveno-belih i Pitera Olajinjke. Nije delovalo da je Nigerijac nezadovoljan, sezonu je završio sa 12 golova i sedam asistencija i činilo se da kod Vladana Milojevića ima čak i veće poverenje nego što je bio slučaj sa Barakom Baharom.

Sjajnom partijom u polufinalu Kupa Srbije, kada je dao gol i upisao asistenciju u pobedi nad Partizanom sa 2:0, Olajinka je pobrao dodatne simpatije Zvezdinih navijača.

Olajinka je u Beograd došao kao slobodan igrač, ugovor je potpisan do 1. jula 2026, ali nakon svega što se događa poslednjih nedelja, teško je poverovati da neće biti ranije raskinut.


tagovi

FK Crvena zvezdaPiter Olajinka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara