ZVEZDA – OCENE: Mozak Krstičić ne sme da bude prodat! Bekovi se traže, Ebesilo mlak

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.07.18. | 22:56

Vladan Milojević na vreme uočio grešku...

MILAN BORJAN – Bez posla i bez ocene. Mogao je tokom 90 minuta da nađe honorarni posao. Moraće da eliminiše nepotrebnu nervozu u utakmicama koje slede. Ničim izazvan je udario napadača Spartaksa posle vodećeg pogotka i zaradio žuti karton..

FILIP STOJKOVIĆ 6 – Nije na prošlosezonskom nivou. Postoji volja, navika da se ide gore, stalno pokušava, ali, jednostavno nije išlo. Mučio se, nekada išao glavom kroz zid. Vreme radi za njega, kao i činjenica da se nalazi pod patronatom Vladana Milojevića, trenera koji zna da ga podigne. Uostalom, nije obećavao i njegov start protiv Florijane.

Izabrane vesti

VUJADIN SAVIĆ 6,5 – Za štopere su ovakve utakmice najopasnije. Držao je visok nivo koncentracije i pored toga što je stajao na 60 metara od gola Borjana. Bez greške, istina i bez mnogo pritiska na njega. Doprineo da crveno-beli na još jednom evropskom meču sačuvaju mrežu.

MILOŠ DEGENEK 6,5 – Bolju anticipaciju na stadion Crvene zvezde nije mogao da poželi. Praktično, bio je više potreban veznom redu, nego Vujadinu Saviću i Milanu Borjanu. Bilo je tu i nekoliko grešaka, ali i to je malo za neki konkretniji sud.

##GALERIJA##

MILAN RODIĆ 6 – Kao i kad je u pitanju drugi bek, nedostaje mu svežine, možda i snage. Nije imao konstantnost kao u većini prošlogodišnjih mečeva kad je uglavnom bio i ofanzivna i defanzivna snaga. Uvek mu je nedostajalo malo da u presingu iskoristi loše pasove Letonaca. Najopasniji igrač gostiju Višnjakovs „opominjao“ ga je da ne sme da visi gore. Kasnije je ušao u veliku nervozu koja je prouzrkovala veliki broj loših centaršuteva.

BRANKO JOVIČIĆ 6,5 – Korektna partija i ništa više od toga. Oslanjao se više na um i igračku inteligenciju Nenada Krstičića. Striktno je obavio svoj deo posla. Mogao je još koju “ničiju” loptu da pokuši, ali jedan od onih koji može polako da raste i bude u „piku“ krajem avgusta.

NENAD KRSTIČIĆ 7,5  - Tokom prošle sezone Crvena zvezda je imala mnogo kapitena bez trake. Tradicija je nastavljena i ove večeri. Zvezdan Terzić i ostale glavešine sa Marakane bi morale da znaju: „Krstičić, ni po koju cenu ne sme da bude prodat“. Kad se nervoza pipala prstima na Marakani, potencijalni reprezentativac je predstavljao oba plućna krila crveno-belih. Kada nije imalo koristi od Ebesilija bio je mozak. Presingom je umorio Letonce i onda sve to nadogradio majstorski pogotkom. Najznačajniji igrač za Milojevićev sistem.

NEMANJA MILIĆ 7 – Najopasniji igrač Crvene zvezde. Nije imao sreće da partiju, tokom koje je snagom ljuljao bunker Letonaca, kruniše pogotkom. Odlično je i školski tražio drugu stativu. Pokušavao na sve načine. Nije vredelo. Gledao je u nebo i proklinjao sudbinu prilikom udarca glavom koju je u korner skrenuo Nerugals. Ako ništa drugo Vladan Milojević je dobio ozbiljnog kandidata za nastavak kvalifikacija. Možda je mogao i koji minut kasnije da izađe iz igre.

LORENCO EBESILIO 5,5 – Mekano, mekano, mekano… Možemo da mu progledamo kroz prste zbog nedovoljne fizičke spreme, ali nedostatka žara - ne. Pokazao je više u odnosu na prvi meč, ali je to opet suviše malo za čoveka koji je doveden da bunker, poput letonskog, pretvara u prah i pepeo. Moraće da ide na popravni da ne bi navukao Rikaridnjovu kožu. A mnogi od 22.000 svedoka u Ebesiliju su upravo videli to.

NEMANJA RADONJIĆ 6,5 – Moraće bolje kada za to dođe vreme. Preuzimao je odgovornost, iako nije imao dovoljno prostora, što je za pohvalu. Ponekad je i preterivao u tome što je za kritiku. Uvek mu je nedostajalo nekoliko centimetara, kao i situaciji kada je školskim udarcem pogodio stativ Nije se baš razumeo sa Ebesilijom. Imao je nekoliko atipičnih tehničkig grešaka, jer je tokom prijema lopte razmišljao o sledećem potezu.

EL FARDU BEN 7 – Do gola bio je nevidljiv, totalno neupotrebljiv na poziciji špica. Igrao je možda i najslabiju partiju od dana kada je zadužio crveno-belu opremu. Možda i pomogao Vladanu Milojeviću da ga više ne žrtvuje na toj poziciji. Na ovaj utisak će već sutra pasti prašina, jer je momak sa Komorskih Ostrva izrastao u jednog od junaka utakmice. Pamtiće se da je postigao gol, potom i učestvovao u akciji kod drugog. Mnogo je opasniji kada deluje iz potaje i kad je licem okrenut golu.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 6,5 – Toliko je puta poskočio, toliko je puta nemoćno raširio ruke, toliko je puta gledao u nebo… Videlo se da se utakmica nije odvijala po njegovom planu i programu. Sigurno će priznati da je pogrešio sa Benom kao centralnim napadačem, ali je taj propust ispravio na vreme. Povukao je Pavkova sa klupe baš kad je trebalo. Bilo je trenutaka kada je njegova ekipa divljala i gubila glavu. Istina malo, ali ih je bilo. To se u Evropi ne toleriše.

IZMENE

MILAN PAVKOV (od 60. minuta) – Možda će uvek biti pod sumnjom, možda i on nije napadač najvišeg potencijala, ali za utakmice slične ovoj zlata je vredan. Ulaskom snažnog špica crveno-beli su ofanzivno prodisali. Dobili su na dubini, jer je Pavkov stalno bio blizu lopte, čak i u vazduhu počeo da nosi štopere Spartaksa. Stvoren je da postane opcija kada imate naspram sebe suparnički bunker sa desetoricom iza lopte. Upisao asistenciju, verovatno kupio poverenje.

DEJAN MELEG (od 73. minuta) – Malo minuta za konkretnu ocenu.

DUŠAN JOVANČIĆ (od 85. minuta) - Malo minuta za konkretnu ocenu.

FOTO: Star sport


tagovi

oceneVladan Milojevićkvalifikacije za Ligu šampionaNenad KrstičićMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara