Zvezda neokrnjena pred derbi: Katai pakovao po Ivanjici! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 15:50

Crveno-beli rutinski slavili protiv Javora - 2:0

Crvena zvezda neokrnjena ulazi u 169.večiti derbi! Bilo je povremeno problema na teškom terenu u Ivanjici, ali je klub sa Marakane napravio još jedan mali korak ka šampionskoj titulu u Mozzart Bet Superligi. Javor je odigrao prilično solidnih 30 minuta, ali kada su crveno-beli samo za nijansu podigli ritam i agresivnost smogli su snage da rutinski upišu tri boda – 2:0.

Posle sjaja protiv Čukaričkog, Aleksandar Katai je ponovo pokazao da je i sa jednom nogom i cigarom u ustima, kada deluje da mu se ne igra fudbal, sposoban da napravi ozbiljnu razliku na terenima Mozzart Bet Superlige. Zvezdin Magiko sa dve asistencije je spakovao trijumf protiv Javora.

Izabrane vesti

Može ponovo da se raspravlja o igri Crvene zvezde, velikom problemu da je crveno-belima nekada dovoljno da igrajumečeve sa 40 posto snage u domaćim okvirima. Ali je činjenica da je Miloš Milojević dobio mnogo koristi iz današnjeg duela u Ivanjici. Gol iz nehata je postigao Aleksandar Pešić i na taj način završio siv golgeterski period. Vrlo opasan po gol rivala bio je mladi Stefan Mitrović koji je stigao do četvrtog pogotka u Mozzart Bet Superligi. Na kraju mladi stručnjak je probao formaciju sa trojicom štopera, možda i kao rešenje za večiti derbi.

 Nije želeo da rizikuje Miloš Milojević potencijalnu suspenziju Strahinje Erakovića za večiti derbi, pa je prvi put ovog proleća u startnu postavu uvrstio Nemanju Milunovića. Startovao je i mladi Stefan Mitrović, odmenivši povređenog Mirka Ivanića. Javor se u prvom poluvremenu predstavio kao ozbiljan takamc srpskom šampionu, pošto je domaćin gotovo bio ravnopravan u prvih pola sata.

Znao je tim Mladena Dodića da na krilima odličnog Luke Gojkovića rešavao visok presing crveno-belih. Mogli su domaćini da ozbiljno ugroze Milana Borjana, da je Jamajkanac Kembel bio prisebni u nekoliko situacija. Aplaudirala je ivanjička publika posle svakog dobrog napada Javora, dok su na drugoj strani navijači Crvene zvezde uzdisali posle promašaja Pešića i udarca glavom Aleksandra Kataija.

Težak teren u Ivanjici nije dozvolio crveno-belima da kombinatorikom slome Ivanjičane. Zvezda je bila opasna posle prekida i direktnih lopti upućenih ka Osmanu Bukariju. Imao je dva promašaja Aleksandar Pešić, ali je sve naplatio i prekinuo zimski san u 38. minutu. Bio je to pogodak iz nehata, pošto je posle udarca Katija lopta pogodila u rame iskusnog napadača i završila u mreži. Sličan gol kao u Haifi, označio je kraj golgeterskog posta Aleksandra Pešića koji je pre Ivanjice poslednji put poentirao u oktobru protiv Kolubare.

Zvezda je posle vodećeg gola podigla ritam igre, i praktično propustila priliku da zatvori utakmicu prvom poluvremenu. Mladi golman Javora bravurom je sačuvao mrežu posle udarca Mitrovića, nije se dalo ni Bukariju, dok je Milunović morao bolje posle zicera.

Nije tada uspela Crvena zvezda da zatvori meč, ali jeste posle još jedne akcije Kataija, koji je došao do šeste asistencije , nekon što je vratio loptu Stefanu Mitroviću. Bio je to kraj iole ozbiljnog otpora domaćina.

JAVOR – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

/Pešić 38, Mitrović 57/

Stadion: Kraj Moravice

Sudija: Andrija Stojanović

JAVOR (4-2-3-1): Manojlović 7 – Ilić 6, Kopitović 5,5, Obradović 5,5, Miletić 6 – Dukure 6 (od 71. Đurić -), Adamović 6 (od 86. Vukašinović -) – Gojković 6,5 (od 71. Ratković -), Bosić 6 (od 85. Eliomar -), Kembel 6 (od 71. Tanko -) – Gigić 6.

 CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo 6,5 (od 81. L. Nikolić -), Milunović 6,5, Dragović 6,5, Rodić 6,5 (od 80. Azarov -) – Mijailović 6,5 (od 66. Eraković -), Kanga 7– Bukari 6,5, Katai 7,5 (od 66. Kangva -), Mitrović 7 – Pešić 6,5.

Igrač utakmice: Aleksandar Katai

MOZZART BET SUPERLIGA -

Četvrtak

Napredak - Radnički Niš 2:0 (0:0)

/Šarić 55p, Bastajić 65/

Voždovac - Mladost Lučani 1:1 (0:1)

/Nešković 68 - Adamović 31/

Petak

Vojvodina - Radnik 1:1 (1:1)

/Čumić 19 - Danoski 3/

Čukarički - Kolubara 3:0 (0:0)

/Tomović 60, Stojanović 74, Ivanović 83/

Subota

Javor - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

/Pešić 38, Mitrović 57/

16.00: (1,50) TSC (4,10) Spartak Subotica (7,00)

18.00: (1,75) Novi Pazar (3,60) Mladost Novi Sad (4,90)

Nedelja

16.30: (1,27) Partizan (5,80) Radnički 1923 (11,00)

***napomena: kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar KataiStefan MitrovićAleksandar PešićStrahinja Eraković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara