©MN Press
©MN Press

Zvezda ne sme da mimoiđe Mimovića

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.05.24. | 09:33

Uprkos očekivanom jačanju bočnih defanzivnih linija u letnjem prelaznom roku, crveno-beli nemaju luksuz da propuste kvalitetnog igrača iz svojih redova na poziciji koja je jedna od najdeficitarnijih u modernom fudbalu

Crvena zvezda je četiri kola pre kraja osvojila 35. šampionsku titulu u svojoj istoriji, pa se može reći da crveno-beli od današnjeg gostovanja u Lučanima (18.30, Arena Premium 1) zvanično započinju pripreme za finale Kupa Srbije protiv Vojvodine na Lagatoru 21. maja. Vladan Milojević je sa svojom ekipom ispunio glavni cilj, ali do kraja sezone pred sobom ima dva izazova. Moraće ekipi da zadrži maksimalan nivo koncentracije i imperativa u mečevima koji nemaju rezultatski značaj, kako bi zadržala takmičarski tonus do bitke za poslednji trofej u sezoni, ali ujedno i da pruži šansu igračima koji su proteklih meseci imali manju minutažu, što bi moglo da predstavlja neku vrstu probne selekcije za narednu sezonu.

Jedan od igrača koji bi finiš sezone morao da iskoristi kao svojevrstan maturski rad je Ognjen Mimović. Mladi desni bek je na pravi način iskoristio priliku koja mu se ukazala nakon zvanične prodaje Koste Nedeljkovića. U minutima koje mu je Milojević pružio pokazao je zavidan potencijal, ali do kraja sezone mora da zaokruži svoju ulogu u crveno-belom dresu i dokaže da će u narednoj sezoni ravnopravno konkurisati za tim srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je još krajem aprila krenula u novi napad na Seol Jong Vua i na najvećem srpskom stadionu veruju da će se korejski reprezentativac na početku letnjih priprema staviti na raspolaganje Vladanu Milojevića, ali angažovanje novog bočnog defanzivca ne znači i smanjene prostora za Mimovića. Naprotiv, Jong Vu podjednako dobro može da igra na oba boka, odnosno da bude i konkurencija Milanu Rodiću na levom beku, pa će Mimović svakako biti u prilici da ugrabi svoju minutažu. Uostalom, crveno-beli nemaju taj luksuz da propuste kvalitetnog igrača iz svojih redova na poziciji koja je jedna od najdeficitarnijih u svetskom fudbalu.

Iako ima samo 19 godina, mladi fudbaler je u karijeri već demonstrirao stabilnost i stpljenje. Na Marakanu je došao još kao kadet iz Gornjeg Milanovca, a onda iz drugog plana išao putem do glavne scene. Igrao je i u kadetima Grafičara, a pravi potez je predstavljao odlazak u OFK Beograd. U drugom delu sezone 2022/2023. igrao je Srpsku ligu sa Romantičarima, a u prvom delu aktuelne na izuzetno visokom niovu u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije. Sve to su pažljivo pratili na najvećem srpskom stadionu i u drugom delu sezone ga priključili Milojevićem sastavu.

U dosadašnjem toku prolećnog dela sezone Mimović je sakupio 10 nastupa u crveno-belom dresu, od čega devet u prvenstvu i jedan u Kupu Srbije. Malo je falilo da bude heroj 172. večitog derbija, pošto je u finišu pogodio prečku Partizanovog gola, ali mu je to iskustvo pomoglo da dodatno unapredi svoje sazrevanje u seniorskom fudbalu.

Milojević je u onim važnijim mečevima igrao sa Srđanom Mijailovićem, kao rešenjem na desnom boku, pa je Mimović samo četiri puta bio starter. Ta brojka bi trebalo da se uveća do 25. maja kada se igra poslednje kolo Mozzart Bet Superligi. Onda kada je bio na terenu, Mimović je pokazivao kvalitet u oba pravca, konantno se nudio u napadačkim akcijama, ali vrlo dobro zatvarao prostor na svojoj polovini i defanzivne duele rešavao u svoju korist. Upravo bi u finišu sezone, počevši od današnjeg meča u Lučanima, mogao da napravi finalni korak u svom razvoju.

MOZZART BET SUPERLIGA, 34. KOLO:

16.00: (8,50) Napredak (4,90) Partizan (1,37)

16.00: (1,85) TSC (3,60) Radnički 1923 (4,30)

18.00: (2,30) Vojvodina (3,50) Čukarički (3,00)

18.30: (14,0) Mladost Lučani (6,75) Crvena zvezda (1,20)



tagovi

Vladan MilojevićOgnjen MimovićSeol Jong Vu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara