Zvezda mora da se uigrava kroz Mozzart Bet Superligu, protiv Sočija još jedna audicija za klince

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 09:05

Planirano je da u prvom kolu Kupa bratstva u Sankt Peterburgu (12.00, TV Arena) dva tima odigraju po 45 minuta

Trojica reprezentativaca Srbije su dobila produženi odmor posle Prvenstva Evrope u Nemačkoj, nema iz lepih razloga ni Mirka Ivanića, In Bom Hvan, Kanga i Šerif Endijaje su se priključili pre odlaska u Sankt Peterburg, period aklimatizacije je potreban Pumi i Seolu, čekaju se još najmanje dva pojačanja. Jasno je da današnji tim Crvene zvezde koji bude dobio šansu protiv Sočija (12 časova), u okviru prvog kola Kupa bratstva u Rusiji, neće imati mnogo dodirnih tačaka sa onim koji će biti u pogonu za poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crvena zvezda će, gledajući trenutno stanje, morati da se uigrava kroz prve mečeve u Mozzart Bet Superligi. Možda se nešto bude naslućivalo tek 12. jula kada će crveno-beli igrati na stadionu Zenita protiv argentinskog Taljaresa. Pre toga – teško.

Izabrane vesti

Današnji susret sa timom koji je izgubio status premijerligaša u Rusiji, poslužiće kao idealan poligon za Vladana Milojevića da brojnim mladim snagama u timu pruži šansu. Podsećaju letnje pripreme na one od pre šest meseci, kada se vratio Vladan Milojević. I tada su crveno-beli imali pregršt odsutnih igrača, ali su uspeli da usvoje osnovne principe igre stručnjaka iz Aranđelovca.

Trenutno najbolju poziciju među mlađim snagama ima desni bek Ognjen Mimović. On bi vrlo lako mogao i da bude starter u većini domaćih mečeva, posebno ako se usvoji pravilo o dvojici bonusa. Pored njega mnogo se očekuje od Šljivića.

Međutim, pogledi navijača biće usmerni ka poslednjoj liniji. U odsustvu Stojića i kapitena Uroša Spajića, dovoljno prostora da se razmahnu imaće Stefan Leković i Andrej Đurić. Reč je o dvojici centralnih defanzivaca koji su prethodno sezonu proveli na pozajmici. Leković nije ostao u Španiji, Andrej Đurić je pokazao da je prevazišao Spartak iz Trnave. Biće oni pod velikim pritiskom očekivanja, posebno što je Crvena zvezda posle povratka Lekovića prestala da se interesuje za Vanju Drkušića. Makar zvanično. Ali moguće je da dođe do promene do kraja preaznog roka.

Možda će šansu dobiti još jedan centralni defanzivac, Veljko Milosavljević rođen 2006. godine. Ozbiljno hvaljen od strane Nenada Milijaša i ostalih figura u omladinskoj školi. Skoro kao Andrija Maksimović, još jedan od klinaca od kojih se mnogo očekuje.

Prve minute, ne računajuči sparing sa Lučancima u Užicu, upisaće Lazar Jovanović.

Nema mnogo vremena za uigravanje Vladan Milojević. Ali bi mogao da iskoristi prvi meč u Rusiji da vidi kako će funkcionisati vezni red sa Dalsiom i Lukom Ilićem. Od njih se mnogo očekuje u sezoni pred nama.

Nezvanične informacije govore da će Vladan Milojević igrati sa dve ekipe, i da će grp igrača biti na terenu 45 minuta. Možda je to naznaka da, bar u ovom trenutku, rezultat nije u prvom planu.

Kada vidimo šta je donelo iskustvo iz Rusije prošle godine, za Crvenu zvezdu je možda tako i bolje.


tagovi

Vladan MilojevićStefan LekovićDalsio

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara