©MN Press
©MN Press

Zvezda konačno igrala po Falkovim notama, Popović zaustavio nalet Filipa Stuparevića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 22:01

Pobeda srpskog šampiona nad neugodnom ekipom iz Gornjeg Milanovca - 3:1

Crvena zvezda je neprijatan period, u kojem je bila opretećena zdravstvenim problemima, okončala na trijumfalan način. Posle velikog slavlja u Razgradu, ekipa Dejana Stankovića pomučila se sa prilično nezgodnim Metalcem, koji je večeras na stadionu Rajko Mitić srušen teže nego što se očekivalo - 3:1 (1:1).

Verovanto najbolju utakmicu u dresu Crvene zvezde odigrao je Filipo Falko. Italijanski vezista je bio strelac prvog pogotka na meču 10. minutu utakmice, ali i glavni pokretač akcije iz 63. minuta koja je završena pogotkom Mirka Ivanića, na asistenciju Milana Gajića. Na kraju je tačku stavio i heroj iz okršaja sa Ludorecom, Gelor Kanga, koji je u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat, udarcem sa bele tačke. Prethodno je Srđan Vasiljević srušio Mohameda el Fardu Bena u kaznenom prostoru.

Izabrane vesti

Gosti iz Gornjeg Milanovca su u drugom delu prvog poluvremena na najvećem srpskom stadionu prezentovali prilično ofanzivnu i dopadljivu igru. Na ozbiljna iskušenja su stavili iskusnog Zorana Popovića, a potom i doneli neizvesnost meču zahvaljujući Filipu Stupareviću. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 52. minutu, kada je Stuparević iskoristio grešku Sekua Sanoga, istrčao kontranapad, ali mu je zicer odbranio odlični Popović. To je crveno-belima donelo mirnoću i mogućnost da u završnici meča znatno lakše doću do planiranih bodova i zadrže korak za vodećim Partizanom.

Stanković je imao ozbiljnih problema sa postavljanjem poslednje linije tima, pošto pored Miloša Degeneka i Aleksandra Dragovića nije računao ni na Radovana Pankova. Tako je u tandemu sa Strahinjom Erakovićem prinudno morao da zaigra Marko Gobeljić, što se osetilo u pojedinim trenucima igre, a posebno u završnici prvog poluvremena. Dobrih 15 minuta sastav Žarka Lazetića je bio daleko konkretniji na terenu. Zoran Popović je zablistao i u 44. minutu, kada je dva puta uzastopno odbranio udarce Stuparevića i Damjana Krajišnika, a potom i definitivno spustio rampu mladom napadaču u pomenutoj situaciji s početka drugog poluvremena.

Veoma važnu rolu na ovom meču, kako na početku, tako i u trenucima kada se lomio rezultat, dao je i Mirko Ivanić. Iskusni vezista je kod prvog gola petom ostavio loptu Falku, a potom je bio na pravom mestu i kada je trebalo poslati loptu u Vasiljevićevu mrežu na centaršut Gajića.

Crvena zvezda nakon reprezentativne pauze gostuje Kolubari, u meču koji će predstavljati uvertiru utakmice sa Midtjilandom u Danskoj. Čini se da će biti dovoljno vremena da se ekipa Dejana Stankovića potpuno konsoliduje i kompletna dočeka nastavak sezone, u kojem bi mogla da se lome koplja oko plasmana u narednu fazu Lige Evrope.




CRVENA ZVEZDA – METALAC 3:1 (1:1)

/Falko 10, Ivanić 63, Kanga 90+1 - Stuparević 40/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Aleksandar Živković

CRVENA ZVEZDA (3-4-3): Popović – Gobeljić, Sanogo, Eraković - Gajić (od 76. Krstičić), Kanga, Ivanić(od 90+1. Petrović), Rodić (od 46. Srnić) - Falko (od 86. Bakajoko), Pavkov (od 86. Lazetić), Ben.

METALAC (4-2-3-1): Maslarević – Vlalukin, Vasiljević, Mlađović (od 86. Milićević ), Antonijević – Stojić, Fićović (od 86. Šarić) – Krajišnik, Grbović (Đurić), Cvetković – Stuparević.

SUPERLIGA SRBIJE – 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Kolubara 0:2 (0:0)

/Đuranović 49, Mladenović 90+1/

Subota

TSC – Čukarički 1:2 (0:1)

/Ratkov 47 – Čolović 37, Kajević 66p/

Radnik – Proleter 0:1 (0:0)

/Tomović 78/

Spartak – Voždovac 0:4 (0:2)

/A. Stanisavljević 31, Vujnović 36, 72, F. Stanisavljević 78/

Nedelja

Napredak – Partizan 0:1 (0:1)

/Rikardo 8p/

Mladost – Novi Pazar 3:0 (1:0)

/Cvetković 36, Danoski 51, 54/

Crvena zvezda – Metalac 3:1 (1:1)

/Falko 10, Ivanić 63, Kanga 91p – Stuparević 40/

Vojvodina – Radnički Niš 1:1 (0:1)

/Topić 71 – Arsić 34/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara