Zvezda igra prosečno, ali možda je tako bolje...

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.08.24. | 10:02

Da se ne bi desila nova Fjorentina

Kada pogledate tabelu Mozzart Bet Superlige, nema razloga za paniku ili disonantne tonove u zvezdaškom puku, jer se srpski šampion vratio na lidersku poziciju uz gol-razliku od 14 datih i samo tri primljena gola. Samo što ovog puta euforija ne stanuje na Zvezdinoj adresi, možda zbog toga što je javnost bila okrenuta rezultatima srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu, a malo više zbog toga što ekipa Vladana Milojevića igra prosečno.

Do trenutka istine, odnosno dvomeča sa Jagjelonijom ili Bodo Glimtom ostalo je još samo 90 minuta na Banovom brdu. I teško da će to polaska u, vrlo verovatno, Norvešku Vladan Milojević uspeti da napravi homogenu družinu. Priznao je Zvezdin strateg da su njegovi momci bacili prvo poluvreme u sudaru sa Novim Pazarom. Identičnu sliku videli smo i u Bačkoj Palanci kada je Zvezda vojevala sa Tekstilcem, pre toga i sa lučanskom Mladošću.

Izabrane vesti

Problemi ili problemčići su vidljivi. Nema izabranih tandema na bokovima, Zvezda nema tačan protok lopte kada iz poslednje linije krene u izgradnju napada, povremeno teško ulazi u šanse i ne traži najbolja rešenja u poslednjoj trećini terena. Čak se kao anomalije može tretirati i to što dozovoljava suviše često da rival istrči iz kontre. A sve ekipe protiv kojih su igrali crveno-beli su daleko slabijeg kvaliteta od, primera radi, Bode Glimta.

Morao je Vladan Milojević da prethodne mečeve u Mozzart Bet Superligi poistoveti sa pozornicom audicije i poligonom uigravanja. Kao primer može da se uzme poslednji meč sa Novim Pazarom. Od 11 startera na terenu samo je povratnik, mladi štoper Stefan Leković, odradio pripreme na Zlatiboru od početka do kraja. Sigurni smo da nova pojačanja Milson i Timi Maks Elšnik još nisu upoznali svlačionicu, a kamoli zahteve Vladana Milojevića. Videlo se da mirnoće i fizičke spreme nedostaje Korejcu Seulu, jer se tokom ranog leta oporavljao od povrede ramena, daleko od maksimuma je i Mirko Ivanić.

Znake života počeo je da daje i Puma Rodrigez, koji se Mimovićem kao podrškom na desnom boku izgledao više nego pristojno i donekle popravio dosadašnji učinak.

Od 11 startera iz duela sa Novim Pazarom samo trojica su imala bitnu ulogu u prošlogodišnjem prolećnom procvatu sa Vladanom Milojevićem. Pored pomenutog Ivanića, tu su još kapiten Spajić i najbolji igrač ekipe In Bom Hvan. Da ne govorimo o tome da ovaj tim i onaj koji se uigravao na pripremama u Rusiji nemaju mnogo dodirnih tačaka. Pojavljivanje Pitera Olajinke kao aduta sa klupe je zato ubrzalo Zvezdin tim, jer su Nigerijcu poznati svi zahtevi Vladana Milojevića. Prija mu rad sa iskusnim stručnjakom, kao što iskusni stručnjak vidi Pitera Olajinku na terenu. Negde i deluje da će momak koji je želeo da se vrati u Slaviju ovog leta biti siguran starter u plej-of utakmicama.

Zvezdi nedostaje još mesec dana ozbiljnog rada i uigravanja, jer je do sada slabije rivale mlela zahvaljujući individualnim kvalitetima. Sa jedne strane je možda i to dobro, kako se ne bi ponovila Fjorentina i odraz u iskrivljenom ogledalu. Vladanu Milojeviću je ostalo još 90 minuta da dobije neke odgovore.

Ima mnogo zagonetki i dilema, ali je on u prvom mandatu imao slična iskustva. Uigravao se i prolazio istovremeno.


tagovi

Vladan MilojevićFelisio MilsonTimi Maks Elšnik

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara