Da sam igrao protiv Crvene zvezde, verovatno bi me zvali u reprezentaciju: Za sve je kriv Aršavin

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 13:27

Milan Vještica o vremenu u Zenitu

Leto velikih nadanja na Marakani pretvorilo se u horor. Najpre je, posle beogradske pobede nad PSV-om, pukla „petarda“ u Ajndhovenu, Crvena zvezda se prešaltala u kvalifikacije za Ligu UEFA kupa (preteča Lige Evrope) i doživela bordolom u sudaru sa Zenitom. Četiri komada u Sankt Peterburgu, pa poraz na domaćem terenu 1:2, kao okidač za kolektivnu ostavku uprave predvođenje tadašnjim predsednikom Draganom Džajićem.

I kao što je crveno-belima u drugoj polovini 2004. sve bilo crno ispred očiju, tako se smrklo i Milanu Vještici. Srpski štoper u to vreme nosio je dres ruskog kluba, projektovan da igra dvomeč sa Zvezdom, ali ga je povreda na treningu, neposredno pred prvi okršaj u Rusiji, sprečila da se predstavi ovdašnjoj javnosti. Ujedno i selektoru Iliji Petkoviću, koji bi ga potencijalno uvrstio među kandidate za spisak državnog tima pred početak kvalifikacija za Mundijal u Nemačkoj.

Izabrane vesti

A što nije, krivac je – Andrej Aršavin. U to vreme snažni špic Zenita povredio je na treninugu Vješticu i omeo ga da se nametne odgovornima sa Terazija.

Sve to otkrio je baš nekadašnji defanzivac Vojvodine i Partizana, u razgovoru sa ruske medije, uveravajući da je preko Ognjena Koromana, tada člana Krila Sovjetov, imao dojavu da će ga neko iz stručnog štaba tadašnje selekcije Srbije i Crne Gore gledati uživo na susretu Zenita i Crvene zvezde.
Interesantna, ali nažalost, tužna priča. Ognjen me je obavestio da planiraju da me pozovu za prijateljski meč reprezentacije i da dolaze u Sankt Peterburg da me gledaju protiv crveno-belih. Meč je bio na programu u četvrtak, a utorak me je na treningu Andrej Aršavin povredio i izbacio iz konkurencije za tim narednih mesec dana. Poziv je izostao. Da sam igrao te duele sa Crvenom zvedom verovatno bih bio pozvan u reprezentaciju. Nažalost, nisam“, rekao je Milan Vještica za Sanktpeterburški dnevnik.

Uvidom u dvomeč ruskog i srpskog kluba dobili smo potvrdu njegovih reči. Stvarno ga nije bilo među 18, iako je u to vreme bio standardni prvotimac Zenita i kako novinar primećuje „prvi stranac u istoriji kluba“, ako se ne računaju bivše sovjetske republike.

Ostaće zapisano da je Aršavin u prvom meču dao dva gola Crvenoj zvezdi, a da je Vještica, ipak zaigrao protiv crveno-belih. Dudoše, nekoliko godina kasnije, kad je potpisao za Partizan u eri Slaviše Jokanovića i radovao se duploj kruni.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara