©AFP
©AFP

Zvezda i Ferencvaroš u trci za krilo iz Poljske: Crveno-beli spremili 2.500.000 za obeštećenje

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 15:12

Mladi Nemac na radaru šampiona Srbije

Pitanje krila jedno je od onih koja su podvučena crvnim u Ljutice Bogdana. Na radaru Crvene zvezde je Nemanja Radonjić što je potvrdio i generalni direktor Zvezdan Terzić, ali šampion Srbije fokus je usmerio i ka drugim opocijama.

Kako saznaje nemački Revir Sport, crveno-beli su među zainteresovanima za Lorensa Enalija, a kao i glavni konkurent u trci za potpis 22-godišnjeg Nemca, spremni su da Gornjiku plate obeštećenje od 2.500.000 evra.

Izabrane vesti

Prošlog leta poljski klub je za 40.000 evra otkupio Lorensa Enalija od Hanovera, a samo godinu dana kasnije u prilici je da za slobodu krilnog igrača inkasira nekoliko miliona. Procvat koji je doživeoo u Gornjiku uticao je da se krilni fudbaler nađe na listi želja brojnih klubova, te je među prvima na vrata Poljaka zakucao Hamburger.

Kako navodi već pomenuti izvor, član Cvajte je poslao početnu ponudu od 1.500.000 evra, ali je ona glatko odbijena usled činjenice da za igrača vlada veliko interesovanje, kao i da su klupski apetiti u ovoj transkciji znatno veći.

Prema informacijama Revir Sporta, glavni konkurenti za Enalijev potpis su Ferencvaroš i Crvena zvezda, međutim interesovanje su pokazali i klubovi iz Sjedinjenih Američkih Država i Saudijske Arabije.

Nemac koji je letos došao u Poljsku je upisao minute na 30 zvaničnih utakmica i na njima postigao osam golova uz dve asistencije, a sa aktuelnim klubom ima ugovor do leta 2025. godine.

"Lorens je odigrao odličnu sezonu i veoma se dobro razvijao tokom boravka u Poljskoj. Ovo, naravno, nije prošlo nezapaženo od strane mnogih klubova i shodno tome bilo je više upita za njega iz različitih klubova iz različitih zemalja. Lorens se oseća kao kod kuće u Gornjiku, Ali mi se i dalje bavimo ovim zahtevima i razgovaramo o tome šta je najbolje rešenje za sve. Naravno, biće potrebno vreme da odlučimo", rekao je agent fudbalera rođenog 2002. godine u Berlinu.

Enali je tokom fudbalskog školovanja igrao za mlađe kategorije Nirberga, Herte, Šalkea i Hanovera u kojem je i zakoračio u seniorski fudbal. Pre odlaska u Poljsku, nemački fudbaler je polusezonu proveo u Esenu, ali je uspon doživeo tek kada je napustio rodnu zemlju.

Iako može da deluje po oba boka, ofanzivac je tokom većeg dela sezone imao ulogu levog krila, a ranije ove godine dovođen je u vezu sa Lehom iz Poznanja.


tagovi

Gornjik ZabžeGornjikFK Crvena zvezdaLorens Enali

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara