Zvezda dogovorila pozajmicu: Sanogo uskoro u Beogradu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.01.20. | 23:58

Vezista sa Obale Slonovače stiže sa menadžerom Đanlukom Domenikom

Crvena zvezda je dogovorila pozajmicu defanzivnog veziste sa Obale Slonovače Sekua Sanoga, koji uskoro stiže u Beograd sa svojim menadžerom Đanlukom Domenikom, piše Kalčomerkato.

Crveno-beli su na taj način zatvorili goruću poziciju u timu, koju je označio šef struke Dejan Stanković, a to je dovođenje fizički i tehnički dominantnog veznog igrača.

Izabrane vesti

Koliko košta Milan Pavkov?

Sanogo (30) je svoj kvalitet dokazao u Jang Bojsu. U Bernu je igrao pet godina, a blistao je u mečevima Lige šampiona, nakon čega se za njegove usluge interesovala i Roma. Ipak, Sanogo je odlučio da karijeru nastavi u Al Itihadu u transferu teškom 7.000.000 evra. U Saudijskoj Arabiji je imao obezbeđenu godišnju zaradu od 2,5 miliona evra neto, ali se to ipak nije ispostavilo najboljim potezom u karijeri, pošto je promenom trenera Sanogo ostao bez mesta u timu.

Sanogo je dugo vodio pravnu bitku sa čelnicima iz Al Itihada, zbog čega nije mogao da potpiše ugovor sa Tunom, ekipom koja je želela da ga dovede. Ipak, čim dolazi u Beograd i da je dogovorena pozajmica, spor je očigledno okončan.

Nezvanično se moglo čuti da je u preliminarnim kontaktima sa ljudima iz Crvene zvezde Sanogo poručio da bi u srpskom šampionu bio zadovoljan primanjima između 800.000 i 1.000.000 evra.

Sanogov menadžer Đanluka Domeniko specijalizovan je za švajcarsko trižište, pa vodi karijeru Rikardu Rodrigezu i brojnim tamošnjim igračima, među kojima su i Kristijan Fasnaht i Sandro Lauper.

Sanogo je karijeru započeo u Afrika Sportsu iz Obale Slonovače, a u Švajcarsku je stigao u januaru 2011. godine kada je potpisao za Tun. Potom je igrao na pozajmici u Lozani, a u Jang Bojs je prešao na leto 2014. godine za obeštećenje od 800.000 evra. S obzirom da od septembra nije imao takmičarski ritam, igrač iz Obale Slonovače je sasvim sigurno željan fudbala, pa će mu pripreme u Antaliji biti od ogromne koristi. Naravno, ukoliko se prethodno i ozvanični kao novo pojačanje srpskog šampiona.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara