Zvezda dobila opomenu od Ludogoreca! Lazar Nikolić se namučio, prvenac Viga dobra vest

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 16:53

Bugarski šampion savladao četu Miloša Milojevića – 3:2

Igrala je Crvena zvezda nekoliko puta u Beleku sa Šahtjorom, ali je nijednom ukrajninski velikan nije nadigrao kao Ludogorec ovog popodneva na turskoj obali. Zamišljena kao generalna proba za obaveze u Mozzart Bet Superligi, utakmica sa Ludogorecom pretvorila se u veliku opomenu za izabranike Miloša Milojevića.

Crvena zvezda je bila u podređenom položaju tokom većeg dela utakmice i što mladog šefa stručnog štaba treba još više da zabrine – delovala je nemoćno, posebno u prvom poluvremenu, dok je u nastavku popravila utisak. Posle prvih 45 minuta Ludogorec je imao tri gola viška, dva puta pogađao okvir gola... Krajnji rezultat otuda nije toliko loš – 3:2, s obzirom na to da je Zvezda živnula u drugom poluvremenu. Pozitivna vest je dobar debi i pogodak pojačanja iz River Plejta Aleksa Viga.

Izabrane vesti

Izveo je Miloš Milojević tim bez Kataija, Rodića, Marka Gobeljića, Sanoga i odlazećeg Aleksandra Dragovića. Učinak podmlađene postave sigurno mu je zamutio vodu. Napad nije bio opasan, osim mestimičnog rvanja Aleksandra Pešića sa štoperima bugarskog tima, iz igre je isključen mladi Stefan Mitrović, a uticaj Gelora Kange i Mirka Ivanića se nije video.

Posebno je na mukama bio novajlija iz ivanjičkog Javora Lazar Nikolić, koji se pojavio na poziciji desnog beka. Nekadašnji omladinac OFK Beograda bio je pregažen od teretnog voza u liku i delu sjajnog krilnog napadača Ludogoreca Bernarda Tekpetija. Momak iz Gane je radio šta je hteo, brzim nogama probijao Nikolića, širokim ramenima uništavao Zvezdinu odbranu. To je najbolje oslikala akcija iz šestog minuta, koju je režirao Tekpeti, a završio napadač Igor Tijago.

Imala je u prethodnim duelima Crvena zvezda svetle trenutke visokog presinga, ali kada god bi izašla visoko na polovinu tima iz Razgrada nastajali su problemi. Kolonija stranaca iz Bugarske je, lagano kroz pas, iznosila loptu i potom loptama iza leđa savršeno tražila rupe između bekova i štopera Crvene zvezde. Svaki kontakt sa loptom Tekpetija je bio pola šanse, dobro je i Despodov gazio prostor u zoni Iraklija Azarova.

Spašavao je dva puta Milan Borjan, ali u situaciji iz 34. minuta mogao je samo da čestita Tekpetiju. Bili su to trenuci opšteg rasula i anarhije u Zvezdinom sistemu. Ekipa Ludogoreca kao da je igrala u brzini više... Dala još jedan gol preko Igora Tijaga...

Bespomoćno je sedeo na klupi Miloš Milojević i nepomično gledao dešavanja na terenima sportskog centra Kalista. Zvezda je za 45 minuta imala samo jedan kršten napad, kada je na centaršut Mijailovića mladi Stefan Mitrović probao glavom. Pat je to odbranio uz pomoć prečke.

Debitovao je u drugom poluvremenu za Crvenu zvezdu Argentinac Aleks Vigo, problemi u igri srpskog šampiona su se smanjili. Spasio je Milan Borjan svoj gol i prilikom pogrešnog pasa unazag Gelora Kange, kao i u još dva navrata. Crveno-beli su se prenuli u nastavku kada je Ludogorec promešao karte, mada je srpski šampion delovao mnogo življe u finišu. Stigao je gol Mirka Ivanića i potom sjajna inidivudalna akcija Aleksa Viga!

Na drugoj strani gotovo ništa značajno nije viđeno. Crvena zvezda će imati šansu da popravi utisak poslednjeg dana priprema u Beleku, kada će rival biti Austrija Luštenau.

 CRVENA ZVEZDA – LUDOGOREC 2:3 (0:3)

/Ivanić 75 , Vigo 90– Tjago 9 i 36, Tekpetej 34/

Belek

Stadion: Sportski Centar Kalista

Crvena zvezda: Borjan, L. Nikolić (od 46. Vigo), Eraković, Mulunović, (od 60. Pankov), Azarov, Mijailović, Kanga (od 60. Kangva), Ivanić (od 85. Nikolić), Bukari, Mitrović (od 60. Mustafa), Pešić (od 60. Prucev).

Ludogorec: Pat, Verdon, Almeida, Vitri, Nedjalkov, Pjotrovski, Naresi, Jankog, Tijago, Tekpeti, Despodov


tagovi

Miloš MilojevićLazar NikolićAleksandar DragovićStrahinja Eraković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara