Razvan Marin (©Reuters)
Razvan Marin (©Reuters)

Zvezda dobila konkurenciju za potpis Razvana Marina

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 10:48

Uprava šampiona Grčke PAOK-a takođe uspostavila kontakt sa rumunskim reprezentativom

Pisali smo još pre 11 dana da Crvena zvezda razmatra rumunskog reprezentativca Razvana Marina kao potencijalno pojačanje za kvalifikacije za Ligu šampiona, ali očigledno nije jedina koja je dobila tu ideju. Grčki portal Sport24 piše kako je za 28-godišnjeg fudbalera zainteresovan i tamošnji šampion PAOK.

Navodno, uprava crno-belih je već nekoliko nedelja u kontaktu sa rumunskim fudbalerom, koji je trenutno u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu. Marin je u ponedeljak bio jedan od junaka svog nacionalnog tima u pobedi nad Ukrajinom (3:0), u 53. minutu je bio strelac drugog pogotka. Odigrao je svih 90 minuta.

Izabrane vesti

Grci već neko vreme rade na tom transferu, a prednost crno-belih u odnosu na Zvezdu je u treneru. Na klupi ekipe iz Soluna sedi Marinov sunarodnik Razvan Lučesku, svakako bi vezisti Kaljarija koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Empoliju značilo da ima trenera sa kojem može da priča na maternjem jeziku.

Naravno, to nije jedina, presudna stvar. Nije zanemarljivo ni to što će PAOK-u sezona početi ranije nego Zvezdi, pošto kreće već od 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Zvezda će biti slobodna mesec dana duže, učestvuje tek u plej-ofu i ima zagarantovano mesto u Ligi Evrope. Marin praktično ima luksuz da vidi kako će Grci da prođu u kvalifikacijama, pa tek onda da prelomi.

Dok Rumunija učestvuje na Evropskom prvenstvu verovatno neće donositi konačnu odluku. Pritom, posle ubedljive pobede nad Ukrajinom Rumuni će praktično sigurno da igraju u osmini finala, barem kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane selekcije.

U međuvremenu, Madi Kamara je već stigao u Solun, prošao medicinske preglede i tokom dana bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor. Doskorašnji vezista Olimpijakosa igra na istoj poziciji kao Marin, tako da će crno-beli biti zakrpljeni za kvalifikacije.

Svakako, plan Grka je da obojicu imaju na raspolaganju, pošto je Sualiho Meite napustio klub. Iskusnom Francuzu je istekla pozajmica iz Benfike i on se vratio u Portugaliju. Marin je meta kao njegova direktna zamena, želja Lučeskua je da igra u tandemu sa Kamarom.


------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

reprezentacija RumunijePAOKRazvan MarinFK Crvena zvezdaRazvan Lučesku

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara