Zvezda čuvala barut za London

Vreme čitanja: 4min | pet. 18.10.19. | 21:55

Crveno-beli u utakimci slabog tempa savladali Rad – 3:1

Zvezda je čuvala barut za London i rutinski pobedila. Glavni arbitar Đorđe Maksimović se brukao izmišljenim penalima na obe strane. Rad je pokušao i uspeo da postigne gol na najvećem srpskom stadionu. Tako bi nekako izgledao kroki opis dešavanja sa malog gradskog derbija, utakmica bez ukusa i mirisa koja najblaže rečeno nije impresionirala 7.112 gledalaca - 3:1.

Crvena zvezda je odradila posao tek toliko da ima potreban mir uoči gostonja Totenhemu, gde će morati da odigra sa mnogo više strasti, energije i ofanzivninog potencijala. Duel sa Građevinarima biće zaboravljen koliko već za sat vremena, ali to je manjkavost koja ove godine prati lidera Superlige. Kolege koje imaju instituciju „igrača utakmice“ imaće vraški težak posao da pronađu pojedinca koji je iskočio iz šina superligaškog proseka slbašnog tempa.

Izabrane vesti

Ali je zato kristalno jasno da je arbitar meča Đorđe Maksimović upisao sam sebe u rubriku tragičara. Prvo je prostrogo dosudio jedanesterac za Crvenu zvezdu, potom se revanširao na drugoj strani...Čisto neznanje.

Čim su ubrzvali ritam crveno-beli su stizali do golova preko Pavkova i Gobeljića (uz Marinov sa penala), dok je na drugoj strani precizan bio Perendija sa bele tačke. Namera trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića bila je da izbegne stresne situacije, nalik onim iz Kruševca, i po kratkom postupku skrši otpor Građevinara. U odsustvu povređenog Ričmonda Boaćija, u vrhu klasične formacije 4-4-2, delovao je tandem Pavkov-Tomane. Klimavo i ne baš takmičarski nabrijano delovala je postava srpskog šampiona. Građevinari su to iskoristili da dva puta ozbiljno priprete. Prvo je Bjedov zakasnio da loptu glavom pošalje ka golu Zorana Popovića, dok je udarac Aleksandra Busnića sa druge stative otišao pored gola.


CRVENA ZVEZDA - RAD 3:1 (2:0)
/Pavkov 6, Marin 39p, Gobeljić 76 - Perendija 66p/

Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Đorđe Maksimović

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Popović - Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić - Jovančić (od 85. Ivanić), Vulić, Garsiјa (od 88. Simić), Marin - Pavkov, Tomane (od 73. Van la Para). Klupa: Vasiljević, Degenek, Ivanić, Babić, Petrović, Simić, Van la Para.

RAD (4-3-3): D. Marković - Nikolić, Perendija, Petrović, Milošević - Stjepanović (od 78. M. Trifunović), Busnić, D. Živković - V. Trifunović (od 58. Riznić), Ilić (od 71. Kasalica), Bjedov. Klupa: Mićanović, Tanović, Roganović, Kasalica, Bašanović, M. Trifunović, Riznić.


Crveno-beli su počeli da eksplatišu tandem napadača već u šestom minutu. Posle lopte u prostor Tomanu je zicer odbranio Dušan Marković, ali je sve to pomnuo pratio povratnik u startnu postavu Milan Pavkov i pogodio praznu mrežu. Bila je to najava vatrometa na travi Marakane, koji bi ukrasio navijačima početak vikenda i dolazak pehara namenjen pobedniku Interkontinentalnog kupa. Iako su u postavi pored Tomanea i Pavkova bili Garsija i Marin, Crvena zvezda je odigrala klasičnu superligašku utakmicu. Bez mnogo tempa i utorška energije crveno-beli kao da su želeli da sačuvaju barut za gostovanje Totenhemu.

Sporadične aplauze u Ljutice Bogdana mamili su Vulić, Marin, požrtvovani Gobeljić, kao i Garsija i Tomane koji je u jednoj situaciji petom ostavio loptu Milanu Pavkovu. Međutim, kada bi se podvukla crta učinka bilo je to prosečno poluvreme. Rad se isprsio koliko je mogao i u dva navrata stavio na iskušenje odbranu Crvene zvezde. Nada gostiju sa Banjice tinjala je verovatno do 35. minuta. Tada je Marin loptom u prostor proigrao Milana Rodića, Zvezdin reprezentativac je stigao do lopte pre golmana Dušana Markovića, a zatim poskočio, što je bilo dovoljno arbitru Đorđu Maksimoviću da pokaže na kreč. Čini se prestrogo i bespotrebno, u periodu velikih tenzija u srpskom fudbalu. Kako bilo Marko Marin je uspešno odmenio Bena u ulozi penaldžije - 2:0.

Ništa se ni za jotu nije promenilo u nastavku. Uljuljkani rezultatskom prednošču igrači Crvene zvezde nastavili su da igraju pod ručnom, bez potrebne agresivnosti u napadu. Oslanjali su se na individualne kvalitete i čekali da prođe vreme. Nemajući šta da čekaju Rad se malo odvažio. I uspeo je da zakomplikuje situaciju. Odličnu loptu dobio je Bjedov u prostor, bio je brži od Zorana Popovića i iznudio jedanesterac. Školski je najstrožu kaznu izveo Perendija. Zvezda u dobrom delu drugog poluvremena nije imala ni ideju, ni ozbiljnu akciju, samim tim ni šansu. Bilo je tu i mnogo greška u pasu i osnovim fudbalskim elemntima. Dovoljno za dosadu i nervozu na tribinama, koju je konačnu prekratio Gobeljić preciznom dijagonalom u 76. minutu.

SRBIJA 1 - 12. kolo

Petak
Čukarički - Vojvodina 0:0

Crvena zvezda - Rad 3:1 (1:0)
/Pavkov 6, Marin 39. penal, Gobeljić 76 - Perendija 66. penal/

Subota
15.00: (8,50) Mladost (4,70) Partizan (1,38) 
18.00: (1,50) Voždovac (4,00) Mačva (7,50) 
18.00: (2,70) Javor (3,10) TSC (2,75) 
18.00: (2,10) Proleter (3,10) Radnik (3,90) 
18.00: (1,35) Radnički Niš (5,30) Napredak (8,00) 
18.00: (1,65) Spartak (3,60) Inđija (6,00)

*Kvote su podložne promenama

Foto: MN press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara