©Starsport
©Starsport

Zvezda čisti gužvu u odbrani: Makabi plaća za Stojića 1.400.000 evra, Saragosa želi Lekovića

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 16:02

Centralni defanzivci na izlaznim vratima u Ljutice Bogdana

Po dolasku Vanje Drkušića u Crvenu zvezdu postalo je jasno da će makar jedan štoper šampiona Srbije napustiti klub, a ceh oštre konkurencije će platiti Nemanja Stojić.

Centralni defanzivac koji je stigao ovog leta u Ljutice Bogdana iz TSC-a za 1.000.000 evra, karijeru će posle dva meseca nastaviti u Izraeluu s obzirom na to da je Makabi Tel Aviv rešen da ga angažuje i da je spreman da plati 1.400.000 evra

Izabrane vesti

Fudbaler koji je već sarađivao sa Žarkom Lazetićem u redovima Topolčana želja je upravo stratega izraelskog tima i imajući u vidu da su klubovi našli zajednički jezik izvesno je da će defanzivac rođen 1998. godine u narednim danima promeniti klupske boje.

Odlaskom Stojića Zvezda će rasteretiti glomazan igrački kadar kada su u pitanju centralni defanzivci s obzirom na to da za štoperske pozicije konkurišu i Vanja Drkušić, Naser Điga, Uroš Spajić, Stefan Leković i Veljko Milosavljević, dok je pod ugovorom i povređeni Miloš Degenek.

Stojić je u crveno-bele redove stigao posle odličnih igara za TSC, ali nije uspeo da se izbori za minute pored Spajića i Đige, dok je po dolasku Drkušića postalo još izvesnije da će imati skromnu ulogu u slučaju da ostane. Istovremeno, šampionu Srbije se ukazala prilika da profitira i za nekoliko nedelja zaradi 400.000 evropskih novčanica.

Osim sa nekadašnjim igračem Topolčana, crveno-beli bi mogli da se rastanu i sa Stefanom Lekovićem, makar tako tvrde španski mediji.

Još pet dana ostalo je španskim klubovima da na letnjoj pijaci izvrše poslednje promene i definišu igrački kadar sa kojim će dočekati jesenje izazove. Tokom narednih dana, do zatvaranja prelaznog roka zakazanog za kraj 30. avgusta, prioritet Saragose biće angažman štopera, a prema navodima Eralda, na vrhu liste želja nalazi se Stefan Leković.

U kvalitete fudbalera Crvene zvezde članovi Segunde su imali prilike da se uvere tokom prethodne sezone, kada je mladi defanzivac nosio dres drugog tima Viljareala i u tom periodu je dospeo na radar Saragose koja je u potrazi za igračem koji će proširiti rotaciju nakon odlaska Alehandra Fransesa u Đironu za 3.500.000 evra.

Saragosa je prodala perspektivnog centralnog defanzivca, ali i odlučila da se odrekne iskusnog Žaira Amadora, te je kao jedina opcija ostao Luis Lopez. U želji da zaoštre konkurenciju čelnici kluba su ekspresno reagovali i angažovali Bernarda Vitala iz Estorila i Sebastijana Kosu iz Spartak Trnave, međutim u glomaznoj sezoni koja očejkuje španske drugoligaše tri centralna defanzivca su needovoljna da iznesu sav teret.

Naime, usled činjenice da će se drugoligađki fudbal u Španiji igrati i tokom reprezentativnih pauza, u Saragosi su odlučni da angažuju još jednog štopera i iz te perspektive angažman Lekovića je prioritet broj jedan.

Prema navodima Eralda igrač i njegovi predstavnici pokazali su želju da transfer bude realizovan, te sve zavisi od pregovora dva kluba. Potencijalni problem za Saragosu moglo bi da predstavlja vreme s obzirom na to da im je preostalo samo pet dana da realizuju zamisao i to u periodu kada je takmičenje već počelo.


tagovi

SaragosaFK Crvena zvezdaStefan LekovićNemanja StojićMakabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara