©AFP
©AFP

Zvezda čeka dolazak krila: Umesto u Tel Aviv, Milson iz Bukurešta kreće u Beograd

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 12:20

Prema navodima iz Izraela, transfer reprezentativca Angole iz Makabija u redove crveno-belih je izvesna stvar

Potraga Crvene zvezde kada je u pitanju pojačanje na krilu je pred okončanjem s obzirom na to da se uskoro očekuje da Felisio Milson stigne u Beograd gde će ozvaničiti transfer iz Makabi Tel Aviva.

Reprezentativac Angole nije se našao u protokolu za jučerašnji susret izraelskog šampiona i FCSB, a u medijima se potom pojavila informacija da je razlog to što se očekuje da uskoro bude prodat Crvenoj zvezdi.

Izabrane vesti

Potvrdu da je dogovor praktično postignut i da će crveno-beli zaoštriti konkurenciju na krilu predstavlja i današnja vest izraelskih medija koji tvrde da će Milson umesto put Tel Aviva saigračima iz Bukurešta krenuti ka Beogradu. Kako navodi Sport5 krilni napadač koji spada među ključne igrače Makabija, posle samo jedne sezone oprostiće se od Izraelaca i očekuje se da uskoro stigne u Beograd.

Isti izvor tvrdi da je Milson izrazio želju da karijeru nastavi u redovima šampiona Srbije već prilikom inicijalnih pregovora, usled činjenice da mu crveno-beli nude bolje finansijske uslove, ali i zbog osećaja nelagode zbog ratnog stanja, te se čekao samo dogovor dva kluba oko obeštećenja.

Fudbaler rođen 1999. godine prethodnog leta je stigao u Makabi koji ga je platio 700.000 evra Nižnjem Novgorodu, a u dresu aktuelnog kluba upisao je minute na 40 utakmica uz sedam golova i 13 asistencija.

Ozvaničenjem transfera Zvezda će nastaviti niz pojačanja, posle angažmana Bruna Duartea, Pume, Seola Jong Vua, Dalsija, Luke Ilića, Nemanje Stojića, Ebenezera Anana, Lazara Jovanovića i Marka Ilića.

Kada je krilna pozicija u pitanju, još je nerešen status Pitera Olajinke koji je iskazao želju da se vrati u Prag, dok je i pre situacije sa Nigerijcem prostor za potencijalnog novajliju otvorio transfer Osmana Bukarija u Ostin.

Pre Milsona, u vezu sa Crvenom zvezdom su dovođena brojna krila poput Nemanje Radonjića i Viktora Đukanovića, ali kako stvari stoje konačno pojačanje crveno-beli su našli u timu Žarka Lazetića. Gotovo izvesni odlazak ofanzivca nametnuo je već u izraelskoj fudbalskoj javnosti temu Dalsiovog naslednika, te su u delu medija kritikovani čelnici Makabija jer nisu pravovremeno našli adekvatnu zamenu na boku. Tvrdnju da je klubu iz Tel Aviva potrebno krilo i dodatna opcija u ofanzivi tamošnji mediji su potkrepili igrom u Bukureštu i remijem (1:1) sa FCSB.



tagovi

FK Crvena zvezdaMakabi Tel AvivFelisio Milson

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara