Davide Zapakosta
Davide Zapakosta

ZVANIČNO: Zapakosta u Romi

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.08.19. | 20:19

Na pozajmicu

Došao je na leto 2017. godine. Tek što je stigao na Stamford Bridž, a već je Antonio Konte bio besan na Marinu Granovskaju i Majkla Emenala. Nisu ga baš mnogo pitali kad se govorilo o tome koji će igrači pojačati sastav. Bunio se Konte, ali i radio i na kraju pokorio Premijer ligu. A tek se sada vidi koliko je u stvari imao pravo kad je govorio da se dovode igrači koji baš i nisu za Čelsi.

Konkretan povod za  tekst, Davide Zapakosta se vratio u Seriju A, pošto je, nakon što je ugovor sa Plavcima produžio do 2022, otišao na šestomesečnu pozajmicu u Romu, koja ima i opciju da ga zadrži do leta 2020.

Izabrane vesti

Kakve to veze ima sa Konteom, pitate se? Vratićemo se malo u prošlost i setiti se tog prelaznog roka u Londonu. Granovskaja i Emenalo su na pojačanja potrošili 206.700.000 evra, a po odlasku Zapakoste u klubu su sada ostali Antonio Ridiger i Vili Kabaljero, koji je stigao kao slobodan igrača.

Alvaro Morata (66.000.000 evra) se vratio u Atletiko, Tjemue Bakajoko (40.000.000) samo čeka da se ozvaniči njegov povratak u Monako, takođe na pozajmicu, Dani Drinkvoter (37.900.000) je “na kaljenju“ u Barnliju, ako tako nešto sme da se napiše za 29-godišnjeg igrača, Zapakosta je u Romi, dok je 18-godišnji Itan Ampadu (2.800.000) istinski na doškolovavanju, ali u Nemačkoj, u Lajpcigu.

I pitajte sada bilo kog Čelsijevog navijača da sa ove distance kaže ko je od njih bio pravo pojačanje?

A pitajte sad prosečnog navijača Rome, da li je zadovoljan dolaskom Zapakoste i verovatno će vam reći da jeste, jer Davide je ipak sasvim solidan bek, a to je Vučici falilo, pa je u odsustvu povređenog Rika Karsdropa sav teren prošle sezone pao na Alesandra Florencija, koji će sada moći da igra i napred gde mu je i mesto. U Rimu samo još čekaju odlazak Patrika Šika i dolazak još jednog napadača, pominje se Realovog Marijana Dijaza. Postoji takođe i mogućnost da u Večni grad dođe još jedan štoper, nadaju se u Rimu Danijele Rugani, problem je samo što Juventus hoće odmah pare, a Roma nudi pozajmicu sa pravom otkupa.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara