Doni Van de Bek (©Everton FC)
Doni Van de Bek (©Everton FC)

Zvanično: Zaboravljeni Van de Bek prvo pojačanje Lampardovog Evertona

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 19:58

Holanđanin napustio Mančester Junajted

Agonija Donija van de Beka u Mančester Junajtedu završila se danas! Makar privremeno...

Pozajmica do kraja sezone je ozvaničena, Van de Bek je postao prvo pojačanje Frenka Lamparda na klupi Evertona. Holandski vezista stigao je u Liverpul jutros na lekarske preglede koje je uspešno obavio i završio prelazak u Everton. U pitanju je pozajmica za koju će Everton da plati Junajtedu finansijsku nadoknadu i pride celu Donijevu platu od 110.000 evra nedeljno do kraja sezone. I neće imati opciju otkupa ugovora!

Izabrane vesti

5. februar, 16.00: (2,20) Everton (3,35) Brentford (3,35)

Van de Bek je postao peti igrač Mančester Junajteda koji je direktno prešao u Everton tokom poslednjih deset godina. Daron Gibson (2012), Tom Kleverli (2015), Morgan Šnajderlin i Vejn Runi (2017), te sada Van de Bek­. Holanđanin je stigao u Mančester Junajted pre godinu i po dana kao jedan od najtraženijih veznih igrača Evrope posle blistavih partija u dresu Ajaksa. Tražili su ga tada i Real Madrid, Pari Sen Žermen, Totenhem, ali je Junajted bio najkonkretniji i za 39.000.000 evra realizovao transfer od kojeg su navijači očekivali mnogo.

Međutim, Van de Bek je brzo upao u nemilost tadašnjeg trenera Ole Gunara Solskjera i uglavnom je ulazio sa klupe ili često nije nikako ni ulazio u igru. Ni dolaskom Ralfa Rangnika mu se situacija nije promenila, iako je nedavno dobio javne pohvale od privremenog šefa stručnog štaba. Za 18 meseci odigrao je samo 50 mečeva za Crvene đavole u svim takmičenjima i upisao po dva mršava gola i asistencije. Samo 18 puta se našao u startnoj postavi, uglavnom u kup utakmicama. I rešio je da napusti Old Traford ove zime.

Prvo ga ja pozvao Patrik Vijera u Kristal Palas. Junajted je dao zeleno svetlo ali igrač baš nije bio ubeđen da je to najbolja sredina za njega. Oklevao je i na kraju ipak pristao da se preseli na Selhurst park. Kada je priča trebalo da se finalizuje, u igru je uskočio Everton po želji novog trenera Frenka Lamparda i za tili čas ugovorio pozajmicu holandskog veziste.

Van de Bek je Evertonovo četvrto pojačanje ove zime pošto je potrošeno 38.000.000 evra na dvojicu bekova – Vitalija Mikolenka i Nejtana Patersona, dok je Anvar El Gazi stigao na pozajmicu iz Aston Vile. Sada se čeka još Dele Ali.

Videćemo može li Van de Bek da oživi svoju karijeru...


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Doni van de Bek

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara