Zvanično: Vanja Drkušić Zvezdin 33

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 15:10

„On je želeo u Zvezdu, mi smo želeli njega“, poručio sportski direktor crveno-belih

Crvena zvezda ima još jednog štopera reprezentativne klase! Kao novo pojačanje srpskog šampiona zvanično je promovisan reprezentativac Slovenije Vanja Drkušić, momak koji stiže na jednogodišnju pozajmicu iz redova Zenita.

Na taj način Zvezda je ispunila veliku želju, dok je štoper rođen 1999. godine ispunio dečački san da zaigra u redovima srpskog velikana.

Izabrane vesti

„Crvena zvezda je želela Vanju Drkušića i Vanja Drkušić je želeo Crvenu zvezdu. Ima iskustvo igranja za reprezentaciju Slovenije, bio je odličan na Evropskom prvenstvu, jedan od najboljih u svojoj ekipi. Mesto mu je u Crvenoj zvezdi i sa njim će naša odbrana biti još jača. U Crvenoj zvezdi mogu da igraju samo oni koji su odmah spremni da odgovore svim zahtevima i težini dresa. Zvezda nije laka, traže se igrači koji prave razliku, i Drkušić je jedan od njih. Od samog početka i prvih razgovara, Vanja je potencirao koliko voli Zvezdu i kolika mu je želja da dođe ovde. To je veoma važno, jer je Zvezda klub sa mnogo emocija. Vanja prepoznaje to, preneće emocije na teren i doprineti tome da Zvezda bude jača“, rekao je Mitar Mrkela.

Slovenac je uzeo dres sa brojem 33. Već sutra će odraditi prvi trening pod vođstvom Vladana Milojevića i biće licenciran za dvoboj protiv Bode Glimta. Međutim, teško da će odmah biti u konkurenciji za startnu postavu, obzirom na dugu pauzu.

„Potpisom za Crvenu zvezdu ostvarujem dečački san. Srećan sam što sam ovde i jedva čekam da počnem da treniram. Iza mene je odlično leto, prvo sa reprezentacijom gde smo na Euru napravili uspeh koji se i nije očekivao od nas. Zatim sam potpisao sa velikim Zenitom i hvala Bogu - pustili su me da dođem u Zvezdu. Jedva čekam da obučem Zvezdin dres, istrčim pred punu Marakanu i pomognem klubu da uđe u Ligu šampiona. Pratio sam Zvezdu naravno, pogotovo u Evropi. Verujem da ću se brzo adaptirati, jer dosta već igrača poznajem, Timija iz reprezentacije najbolje“, rekao je Vanja Drkušić.

Vanja Drkušić je rođen 30. oktobra 1999. godine u Novom Mestu, Slovenija. Sa svega 16 godina otišao je u holandski Herenven, čije je potom juniorske selekcije prošao, ali nije uspeo da zabeleži debi u prvom timu. Potom se otisnuo u italijanski Rende, da bi se zatim u slovenačkom Bravu etablirao kao jedan od najboljih štopera tamošnjeg prvenstva. Skrenuo je tako pažnju Sočija koji ga je doveo, a fantastičnim partijama u prvenstvu Rusije, kao i u nacionalnom timu Slovenije, nametnuo se Zenitu koji ga je angažovao. Ubrzo je dogovoreno i da će pojačati Crvenu zvezdu kao pozajmljen igrač.



tagovi

Vanja DrkušićMitar MrkelaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara