ZVANIČNO: Trinkao je Barsin! Novi Ronaldo, novi Figo ili naslednik Mesija? Misle da vredi pola milijarde evra...

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 13:12

Porede ga sa Kristijanom Ronaldom

Barselona je ipak uspela de realizuje veliki transfer u finišu zimskog prelaznog roka. Nije došao napadač kojeg su jurili cele zime, ali je zato danas na pet godina potpisao supertalentovani Portugalac Trinkao (20)!

Mladi Portugalac dolazi iz Brage u transferu teškom 31.000.000 evra. Plus će Barsa u Bragu proslediti mladog napadača Abela Ruiza iz B tima čiji transfer iznosi oko 10.000.000 evra. Inače, Bragi će pripasti 30.000.000 evra obeštećenja koliko iznosi otkupna kaluzula, a onaj preostali 1.000.000 ide na sredstva solidarnosti bivšim klubovima mladog ofanzivca. Pada na trošak Barse jer Braga nije želela ni to minimalno da plati. Mogla je Braga verovatno i više para da traži za svog bisera, ali se pokajala što je stavila tako nisku otkupnu kaluzuliu.

Izabrane vesti

Fransisko Trinkao je rođen 1999. godine i fudbalom je počeo da se bavi u lokalnom Vianeseu, da bi potom probao u mlađim kategorijama Porta ali nije dobio šansu. Baš kao ni Žoao Feliks. Otišao je u Bragu, prošao malđe selekcije, postao i reprezentativac Portugalije u svim mlađim kategorijama i skrenuo pažnju na sebe.

Debitovao je u B timu Brage sa samo 17 godina, a pre dve godine i u prvom timu Brage u portugalskoj Primeiri. Evropu je zapalio na EP za omladince 2018. godine u Helsinkiju kada je vodio Portugaliju do titulu prvaka Starog kontinenta i bio prvi strelac takmičenja. Od tada veliki klubovi pokušavaju da upecaju maldog Portugalca kojeg u domovini porede sa Kristijanom Ronaldom i Luisom Figom.

Trinkao je skoro dve godine bio na meti Juventusa, želeli su ga i Milan, Atletiko Madrid, RB Lajpcig, ove zime je Atalanta nudila 15.000.000 evra, a na kraju je skoro niotkuda iskočila Barselona i za nekliko sati završila transfer.

Mladi Portugalac će se narednog leta preseliti na Kamp Nou, a do tada ostaje na pozajmici u Bragi. Od leta će biti u konkurenciji za prvi tim Katalonaca. U Barseloni veruju da Trinkao ima svetlu perspektivu. Po stilu igre ga porede sa slavnim zemljacima Figom i Ronaldom iz ranih faza karijera. Visok je 184 centimetra, sjajan tehničar i dribler, ali mu duel igra (69 kilograma) nije jača strana. Najbolje se snalazi na desnom krilu, ali uspešno može da igra i levo, i kao najistureniji igrač. Baš ono što se uklapa u Barsinu filozofiju.

Koliko Katalonci veruju u njega, najbolje govori što su mu danas po potpisu ugovora stavili otkupnu klauzulu od – 500.000.000 evra. Pola milijarde! Ako nastavi da se razvija kao do sada, veruje se da će Trinkao u perspektivi biti naslednik Mesija.

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara