Zvanično: Tedesko trener Spartaka

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 18:01

Doveo i trenera golmana iz Nemačke

Promene su bile neminovne. Eliminacija iz plej-ofa Lige Evrope  i razočaravajući start sezone (tek 12. mesto posle isto toliko kola) doveli su do rastanka sa Olegom Kononovim, još krajem septembra. Dugo i pažljivo je Spartak tražio novog trenera, a pronašao ga u liku – Domenika Tedeska.

Bivši šef stručnog štaba Šalkea konačno je predstavljen u Mosvki, pošto je sa tamošnjim gigantom ugovorio saradnju do leta 2022. Prethodno je dobio višemilionsku odštetu iz Gelneznkirhena, jer je nemački klub bio u obavezi da ga plaća zbog otkaza uručenog posle ispadnja od Mančester Sitija u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Tedeska u Rusiji čeka strahovito težak posao. Uprkos ulaganjiima od 42.000.000 evra samo prošlog leta klub ni izbliza nije konkurentan za trofeje, u poslednjih pet utakmica dobio je samo jednu, i to u kupu, u prvenstvu je vezao četiri poraza, a na sve to igra ispod renomea. Sve je to dovelo da Spartak ima 12 bodova manje od aktuelnog lidera i gradskog rivala, Lokomotive, međutim, pošto sezona još nije ni na polovini, ima vremena da crveno-beli sa Atrkitije arene stignu makar do mesta koje vodi u Evropu.

Prethodni put kad su imali uspeha imali su i Italijana na klupi. Masimo Karera je 2017. doneo titulu Spartaku. Sad se navijači nadaju da će preporod početi da Tedeskom, mada bi trebalo da znaju da je 34-godišnji stručnjak samo poreklom sa Apeninskog poluostrva, a da je trenerski zanat pekao u Nemačkoj, pa se može očekivati drugačiji stil od „tvrdog“ kakav je promovisao Karera.

Tedesko je sa sobom iz Nemačke poveo i trenera golmana Maka Urvanškija iz drugoligaša Auzgburga, a debitovaće u subotu na domaćem terenu protiv Rubina.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara