Zvanično: Stole Dimitrievski u Valensiji

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.06.24. | 11:52

Realizovan odavno najavljen transfer makedonskog golmana

Još tokom sezone počele su priče da bi Stole Dimitrievski mogao da pređe iz Rajo Valjekana u Valensiju, a ove srede makedonski golman je i zvanično postao član kluba sa Mestalje.

Reprezentativac Makedonije, sa španskim pasošem, stigao je u Valensiju kao slobodan igrač, pošto mu je nakon šest sezona provedenih u Rajo Valjekanu istekao ugovor sa klubom iz madridskog predgrađa. Prethodno je branio za Himnastik, Granadu i Rabotnički.

Izabrane vesti

Dimitrievski je imao odličnu sezonu iza sebe tokom koje je bio među najboljim golmanima u Primeri. Baš kao njegov kolega i novi saigrač Giorgi Mamardašvili. Gruzin, ipak, neće još dugo biti član Valensije pošto se odavno pominjala prodaja ovog leta. Dovođenje novog čuvara mreže nagoveštava da će se Slepi miševi i Mamardašvili brzo rastati.

Dugo se pominjalo da će novi klub reprezentativca Gruzije biti Njukasl, u transferu kojim bi Valensija zaradila oko 40.000.000 evra, međutim, Svrake su se u međuvremenu okrenule jeftinijoj opciji u liku Džejmsa Traforda iz Barnlija. Njegova cena je 17.000.000 evra, što je značajno manje od cifre koja se pominjala za Mamardašvilija.

Moguće je da će Valensija morati da snizi svoje zahteve za golmanovu cenu ukoliko zaista planira da ga proda. Mamardašvilijev ugovor važi do leta 2027, dok je Dimitrievski potpisao na dve godine, do 30. juna 2026.


tagovi

Stole DimitrievskiValensijaPrimeraLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara