Zvanično: Sosijedad od Gvardiole kupio sjajnog beka za siću

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.07.24. | 17:08

Serhio Gomes (23) ima šansu da se dokaže u domovini

Ima Real Sosijedad dobrog desnog beka u liku iskusnog Senegalca Hamarija Traorea (32), a sada je ozbiljno pojačao i levi bok. Klub iz San Sebastijana danas je obelodanio da je za samo 9.000.000 evra pazario Serhija Gomesa (23) iz Mančester Sitija.

Dve poslednje sezone Gomes je proveo na Etihadu, upisao 38 utakmica i osvojio šest trofeja, međutim nije uspeo da se izbori za mesto startera, zbog čega je izrazio želju da ode u potrazi za sredinom gde će igrati redovno.

Izabrane vesti

Utisak je da je odabrao pravi klub. Momak je prošao Barseloninu školu, ali nije imao priliku da se dokaže u domovini, tako da će biti posebno motivisan. S druge strane, Sosijedadu je potreban levi bek s izraženim ofanzivnim karakteristikama, pa bi ovo trebalo da bude dobitna kombinacija.

Mančester Siti će uz 9.000.000 evra dobiti i 30 odsto od profita od eventualne naredne prodaje, čime bi možda mogao da pokrije celu cifru uloženu u ovog momka. Podsetimo, Pep Gvardiola je Gomesa platio 15.000.000 Anderlehtu u avgustu 2022, nakon što se ovaj istakao u dresu Kraljevskog kluba i na 50 utakmica zabeležio sedam pogodaka i 15 asistencija.

Serhio Gomes imao je epizodu i u Borusiji iz Dortmunda, gde se nije najbolje snašao...


tagovi

Serhio GomezLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara