Mohamed Ali Čo u Sosijedadu
Mohamed Ali Čo u Sosijedadu

Zvanično: Sosijedad doveo napadača koji ne postiže golove

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.22. | 20:44

Zanimljiva kupovina

Kada je pre tri godine Real Sosijedad rešio da pruži sigurnu luku Aleksandru Isaku ispostavilo se kao odličan potez, a da li će isti utisak ostaviti još jedan talentovani napadač kome je struka dodelila epitet "nestaška"?

Klub iz Baskije objavio je zvanično je objavio kupovinu tinejdžera iz redova Anžea Mohameda Ali Čoa za sumu od 11.000.000 evra, što je fiksni deo obeštećenja. Sa bonusima ceo posao mogao bi da bude vredan između 12.000.000 i 15.000.000 evropskih novčanica. Ugovor je potpisan do juna 2027. godine.

Izabrane vesti

23.55: (3,80) Kolon (3,45) River Plejt (2,00)

Za Ali Čoa interesovanje su poslednjih meseci pokazali Olimpik Marselj, Ajntraht iz Frankfurta i Betis i Salcubrg, ali je najkonretniji bio sastav iz San Sebastijana. Momak rođen u okolini Pariza napustio je Anže posle dve godine provedene u prvom timu, gde se nije proslavio u smislu broja postignutih golova. Iako najviše vremena provodi kao špic, on je na 55 utakmica u dresu Anžea postigao samo četiri ligaška gola, sve u sezoni za nama.

Osim što je napadač koji nije vičan golovima, Ali Čo spada u red igrača nove generacije koji ima problema sa disciplinom. Na lagodnom životu i detinjastom ponašanju donekle tipičnom za prosečno 18-godišnjaka dosta mu se zameralo otkako je postao prvotimac, ali se nekih loših navika nije otarasio. To dosta utiče i na njegovu igru, pa mu se često spočitava da ne doprinosi odbrani koliko bi trebalo, a pre svega na sebičnosti.

Ali Čo je predstavljao Francusku u mladoj selekciji, igrajući sa starijima od sebe i dosad je upisao sedam nastupa. I pored svih nedostataka, označen je kao jedan od najvećih ofanzivnih talenata ove zemlje.


tagovi

Mohamed Ali ČoReal SosijedadAnžeLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara