Zvanično: Saša Ilić novi trener CSKA!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 10:42

Izabarao je i stručni štab sa kojim će sarađivati u Sofiji

Posle Banovog brda pravac – Sofija. Saša llić je novi šef stučnog štaba CSKA, pošto je bugarski velikan potvrdio da je sa čuvenim srpskim fudbalerom i svežim trenerom dogovorio uslove saradnje.

Iako je odmah posle raskida sa Čukaričkim figururao kao opcija za klupu CSKA (kad se povukao Stojčo Mladenov), do rukovanja u aprilu nije došlo. Na kraju sezone jeste, jer je Englez Alan Pardju podneo ostavku po okončanju ciklusa, razočaran rasističkim povicima prema sopstvenim fudbalerima. Čelnici kluba iz Sofije opet su se setili Ilića, brzo reagovali i uspeli da ga nagovore da dođe.

Izabrane vesti

Prema vestima sa lica mesta, Ilić bi u ponedeljak trebalo da prione na posao, jer je za 6. jun zakazan početak priprema CSKA za narednu sezonu. Već se zna i ko će Saši pomagati, pošto je izabarao maltene identičan stručni štab kao na početku trenerske karijere u Čukaričkom. U pitanju su Veličko Kaplanović, Milorad Peković, Darko Obradović i Slobodan Milinković.

Ilić je po okončanju igračke karijere (2019) počeo da radi najpre u Fudbalskom savezu Srbije, bio selektor pionira i mlađih kadeta, kasnije saradnik Ilije Stolice u mladoj, a Dragan Stojkovića Piksija u A reprezentaciji, da bi pred kraj prošlog leta nasledio Dušana Đorđevića u Čukaričkom i prvi samostalni klupski angažman ukrasio osvajanjem trećeg mesta u Superligi, čime je klubu sa Banovom brda osigurao plasman na evropsku scenu. Sa Brđanima se rastao posle duela sa Partizanom i reči da je njegov fudbaler Bojan Kovačević zaslužio isključenje posle starta nad Rikardom Gomešom, kao i konstatacije da je ekipa Aleksandra Stanojevića bila bolja na tom meču.

Ilić je najlepše trenutke igračke karijere proveo baš u Partizanu, čija je legenda, fudbaler sa najviše utakmica, ali ne baš u velikoj ljubavi sa aktuelnim rukovodiocima, pa nije ni uzet u razmatranje kao eventualni naslednik Aleksandra Stanojevića. Niti bi sam, kako se može čuti, sarađivao sa ljudima koji trenutno vode crno-bele. Zato CSKA, vlasnik 31 titule i 21 pehara Kupa Bugarske. Sa zadatkom da pokuša da ugrozi Ludogorec, kao dominantni klub u komšiliku poslednjih desetak sezona.



tagovi

Saša IlićCSKA SofijaBugarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara