De Zerbi (©Reuters)
De Zerbi (©Reuters)

Zvanično: Roberto de Zerbi preuzeo Marselj

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.06.24. | 21:56

Ugovor potpisan na tri godine

Pominjao se Roberto de Zerbi kao kandidat za novog trenera Liverpula, pa novog trenera Bajerna, a na kraju veliko iznenađenje – postao je novi šef struke Marselja!

Najavljivao se takav rasplet poslednjih dana, a od večeras je zvanično. Marselj je objavio na svom sajtu da je potpisao ugovor sa De Zerbijem na tri godine.

Izabrane vesti

De Zerbijeva trenera karijera je dobila veliki uzlet kada je vodio Sasuolo (2018-21), potom je bio u Šahtjoru, odakle je došao u Brajton pre dve godine. Način igre Galebova je skrenuo pažnju na italijanskog stručnjaka, čija je cena rasla iz godine u godinu.

Ipak, Marselj je vrlo turbulentan klub, u kojem često nije bilo mira poslednjih godina, kako u unutrašnjim strukturama, tako i sa navijačima, pa je mnoge iznenadilo da je De Zerbi izabrao baš tamo da ode.

Italijanski stručnjak je za zvaničan sajt Marselja rekao:

Jako sam srećan što sam potpisao za Marselj, osećao sam jaku želju da dođem u ovaj klub. Istorija i prestiž koji prate klub, strast i posvećenost navijača, ozbiljnost i entuzijazam čelnika kluba su bili presudni kada sam odlučivao da prihvatim ovaj izazov“, istakao je De Zerbi.


tagovi

Robert De ZerbiMarselj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara