Zvanično: Realov „ubica“ potpisao za Lacio! Zamena ili pomoć Ćiru?

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 16:58

Najskuplje pojačanje Rimljana u poslednje tri godine

Lacio je napokon odrešio kesu i doveo napadača za kakvim vapi godinama.

Rimski klub je danas potvrdio transfer argentinskog napadača Valentina Tatija“ Kasteljanosa. On je došao iz Njujork Sitija kojem je plaćeno 15.000.000 evra fiksnog dela obeštećenja, a sa bonusima bi transfer mogao da izađe i na 20.000.000.

Izabrane vesti

Kasteljanos je šokirao fudbalsku Evropu minule sezone kada je igrajući za Đironu dao četiri gola Real Madridu u senzacionalnoj pobedi Katalonaca (4:2) i postao prvi igrač koji je četiri puta zatresao mrežu Kraljevskog kluba još od 1947. godine.

Kasteljanos je ponikao u Univerzidad de Čileu, a potom je zaigrao za urugvajski Torke koji je u vlasništvu Siti grupe. Reč je o grupaciji koja upravlja Mančester Sitijem i raznim drugim filijalama širom sveta (Njujork Siti, Širona, Melburn Siti, Troa, Lomel, Baija, Jokohama, Palermo...). Iz Urugvaja se preselio u Njujork, proveo tamo četiri godine i onda je prosleđen u Đironu gde je napravio iskorak.

Privukao je pažnju Sevilje i Lacija a italijanski klub je bio uporniji i konkretniji.

Već godinama Lacio od klasičnih napadača ima samo Ćira Imobilea i patio je za još jednim špicom. Pogotovo što Imobile ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije i mogao bi da ode ovog leta. Ali čak i ako Imobile ostane, biće dovoljno prostora za obojicu jer je Italijan već u poznim godinama i ima sve više problema sa povredama.

Lacio je sličan profil napadača kupio pre tri godine kada je Fenerbahčeu platio 21.000.000 evra za Vedata Murićija. Ali on se nije snašao u Rimu, otišao je na pozajmicu u Maljorku, tamo proigrao i španski klub ga je otkupio.

Kasteljanos je sada postao najskuplja kupovina Lacija od tog Murićijevog transfera i prva akvizicija u ovom prelaznom roku.


tagovi

Valentin KasteljanosLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara