Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

Zvanično: Rastali se PSŽ i Tuhel

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 10:46

Razlog za Frenka Lamparda da se zabrine

Iako je već par dana poznato, Pari sen Žermen se sada i zvanično oglasio - Tomas Tuhel više nije trener francuskog šampiona.

PSŽ je kalendarsku godinu završio na trećem mestu Lige 1, pritom se upravi nisu svidele ni pojedine izjave nemačkog stručnjaka, pa je na kraju donela odluku o rastanku. Nemac će na ime prevremenog raskida saradnje dobiti i 6.000.000 evra. Tuhel je sastav iz prestonice preuzeo u julu 2018. godine, upisao je 95 pobeda, 12 remija i 20 poraza (342 postignuta pogotka i 109 primljenih). Sa Svecima je osvojio dve titule u Ligi 1, po jedan trofej u Liga kupu i Kupu Francuske, kao i dva Trofeja šampiona. U avgustu je odveo Parižane i do finala Lige šampiona, u kojem je ipak slavio minhenski Bajern.

Izabrane vesti

"Želeo bih da se zahvalim Tomasu Tuhelu i njegovom stručnom štabu za sve što su doneli klubu. Tomas je uložio puno energije i strasti u svoj posao i naravno da ćemo ga pamtiti po dobrom vremenu koje smo delili. Želim mu sve najbolje u budućnosti", izjavio je prvi čovek kluba sa Parka prinčeva Naser Al-Kelaifi.


Uveliko je Pari sen Žermen u pregovorima sa novim stručnjakom, očekuje se da klupu Svetaca od Tuhela preuzme Maurisio Poketino. Argentinski strateg je bez posla od kako je pre oko godinu dana dobio otkaz u Totenhemu, povezivan je u prethodnom periodu sa Mančester junajtedom i madridskim Realom, ali će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Francuskoj.

Činjenica da je Tomas Tuhel sada i zvanično slobodan mogla bi da zabrine Frenka Lamparda, kako nemački Bild prenosi saznanja da se bivši trener Borusije Dortmund nalazi na radaru uprave Plavaca, koja nakon serije loših rezultata razmišlja o promeni trenera.



tagovi

Frenk LampardMaurisio PoketinoTomas Tuhel

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara