Nenad Tomović i Čedomir Janevski pre 15 godina na treningu Crvene zvezde (©Starsport)
Nenad Tomović i Čedomir Janevski pre 15 godina na treningu Crvene zvezde (©Starsport)

Zvanično: Posle Zvezde, Janevski i Tomović će sarađivati i na Kipru

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 12:17

Nekadašnji trener crveno-belih je promovisan u novog šefa stručnog štaba Nea Salamine

U sezoni 2008/2009 Crvena zvezda je spojila tada još uvek mladog fudbalera Nenada Tomovića sa makedonskim stručnjakom koji je još bio na početku trenerske karijere, Čedomirom Janevskim. Tada nisu uspeli da osvoje nijedan trofej, pa su se na kraju sezone razišli. Sada, punih 15 godina kasnije Srbin i Makedonac će ponovo sarađivati, ali ne u Beogradu, već na dalekom Kipru.

Janevski je ovog ponedeljka zvanično promovisan u novog šefa stručnog štaba kiparskog prvoligaša Nea Salamine, a u Famagusti je od ovog leta i 37-godišnji defanzivac, koji je posle razlaza sa AEK Larnakom rešio da ostane još godinu dana na Afroditinom ostrvu.

Izabrane vesti

Nova sezona nije dobro počela za Nea Salaminu, koja posle šest kola ima samo tri poena. Zabeležila je jednu pobedu i čak pet poraza, zbog čega je angažovan Janevski na mesto Hristodulosa Hristodulua. Vredi pomenuti da je Tomović odigrao svaki od tih šest mečeva, proveo je na terenu 495 minuta.

Od onog razlaza iz Zvezde život je odveo Janevskog i Tomovića na potpuno različite strane Evrope. Makedonac je vodio kiparskiu Paralimniu, Etnikos, reprezentaciju Makedonije, belgijski Mons, Muskron, Beveren, Vardar, egipatski Ismaili i AEL Limasol. Tomović je duže od jedne decenije igrao u Italiji za Đenovu, Leće, Fjorentinu, Kjevo Veronu i SPAL, a od 2021. godine je na Kipru nosio dres AEK Larnake.

Odigrao je iskusni fudbaler i 22 utakmice za reprezentaciju Srbije, imao priliku da odmeri snagu sa Kristijanom Ronaldom na prvoj utakmici Portugalca po dolasku u Juventus, ali nije uspeo karijeru da zaokruži barem jednim trofejem. Janevski jeste, pre dolaska u Zvezdu je sa Klub Brižom osvojio Kup Belgije.

Možda nije realno da sa Nea Salaminom njih dvojica osvoje titulu na Kipru, ali uz malo sreće mogli bi do pehara u nacionalnom kupu. Pre pet dana je tim iz Famaguste pobedio Doksu sa 1:0 i plasirao se u osminu finala.



tagovi

Kipar 1Čedomir JanevskiNenad TomovićNea Salamina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara