Niklas Zile u Borusiji Dortmund (FOTO©Reuters)
Niklas Zile u Borusiji Dortmund (FOTO©Reuters)

Zvanično: Ponekad i Borusija uzme od Bajerna, Zile od leta u Dortmundu

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.02.22. | 16:29

A odbrana je inače tamo problematična

Navijači ožalošćeni posle debakla od Bajera iz Leverkuzena (2:5), ali evo i bar malo lepih vesti za sve pristalice Borusije. Frankfurter Rundšau je objavio ekskluzivnu informaciju, a klub iz Dortmunda potvrdio na zvaničnom sajtu: Od leta će novi igrač žuto-crnih biti Bajernov štoper Niklas Zile.

Nemačkom reprezentativcu ističe ugovor sa velikanom iz Minhena, pa se i pretpostavljalo da će promeniti sredinu, a s potvrdom da ćemu nova kuća biti Zignal Iduna park obelodanjena je i informacija da će potpisati četvorogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

"Niklas je tokom pregovora pokazao da je vrlo zainteresovan za dolazak u Borusiju. Poseduje puno iskustva, mirnoću u iznošenju lopte i građenju akacija i fizičke predispozicije", reako je jedan od direktora u Dortmundu, Sebastijan Kel.

Do sada je Bajern bio taj koji otima fudbalere Milionerima (Mario Gece, Robert Levandovski, Mats Humels), a sada je velikan sa Vestfalena uzvratio. Vraćanje Matsa Humelsa iz Bajerna leta 2019. za 30.000.000 evra pokazao se kao promašaj, a deluje da se rizikuje i sa Zileom, iako dolazi kao slobodan igrač, dakle bez obeštećenja.

"Problem je što se Zile nikada nije dokazao na toj poziciji. Poredio se sa najboljim igračima u ekipi, a trenutno ne pripada tom društvu. Morao bi da stavi prst na čelo i zapita se malo", rekla je nedavno legenda Bajerna Karl Hajnc Rumenige i tako jasno stavio do znanja da Zile nije igrač kvaliteta koji Bajern iziskuje.

Zile je odbio platu od 10.000.000 godišnje (bruto) kako bi produžio ugovor sa Bajernom i Rumenige aludira da se malo više precenio. To je novac koji u Bajernu ima Serž Gnabri.

Menadžer Folker Štrut je već najavio da je Zile već izabrao novi klub i da bi bio vrlo iznenađen ako bi dogovor propao. Samo se do sada nije znalo da je reč baš o Borusiji, jer su se u januaru pominjala imena poput Barselone, Njukasla, Mančester Junajteda.

Dortmund imaa velikih problema sa odbranom gola i zato ga je na vreme rezervisao. Primili su 36 golova u 21 utakmici, samo su četiri bundesligaša u tom segmentu gora. A Zile je ipak standardan u odbrani Bajerna, iako se, kako Šturt kaže, ne oseća preterano cenjenim na Alijanc areni. Pre osam godina se tako osećao i Toni Kros, evo već skoro celu deceniju je među glavnim igračima madridskog Reala. Baš ga je Štrut tamo odveo nakon što Bajern nije ponudio platu kojoj se on nadao.

Borusiji su pak potrebni igrači sa iskustvom, jer sadašnji tim puca od talenta, ali ume da se raspadne kao protiv Bajera. Erling Haland nije lider na terenu, Marko Rojs, Mats Humels i Emre Džan su projektovani kao takvi, ali im ne ide uvek.


tagovi

Niklas Zule

Obaveštavaj me

Dortmund
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara