Andrea Pirlo (©Reuters)
Andrea Pirlo (©Reuters)

ZVANIČNO: Pirlo poslušao Montelin savet i potpisao za Karagumruk

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.06.22. | 16:45

U špicu će imati Aleksandra Pešića

Ono o čemu se spekulisalo poslednjih dana sada je dobilo zvaničnu potvrdu – Andrea Pirlo novi je trener turskog Karagumruka.

Klub koji je očigledno voli da uvozi fudbalere i trenere iz Italije potvrdio je na zvaničnom sajtu da je Pirlo započeo novo poglavlje u karijeri i posle godinu dana pauze zauzeće mesto na čelu stručnog štaba ekipe koja je prošlu sezonu završila na osmom mestu i neće imati izlaz u Evropu naredne jeseni, mada je i taj rezultat istanbulskog kluba označen kao pozitivno iznenađenje.

Izabrane vesti

Utorak, 20.45: (1,05) Turska (14,0) Litvanija (35,0)

Ugovor je potpisan na godinu dana, a zanimljivo je da je nekadašnjeg vezistu Breše, Intera, Milana i Juventusa u Tursku zvao njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije – Vinćenco Montela. Popularni Aeroplanino otkrio je tamošnjim medijima da je on uticao na konačnu Pirlovu odluku rečima da je turska liga “idealna za preporod trenera“.

Pirlo je u Juventusu imao učinak od 34 pobede, deset remija i osam poraza, a Stara dama je izgubila šampionsku krunu prvi put posle devet uzastopnih godina na tronu. Na kraju je sa njim sporazumno raskinut ugovor, mada je Juve uspeo da se plasira među četiri najbolja tima Serije A.

Zvanična promocija zakazana je za utorak.


tagovi

KaragumrukAndrea PirloLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara