ZVANIČNO: Norveški biser prva Čelsijeva kupovina posle ukidanja suspenzije

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 11:41

Zbog muljanja sa kupovinama mladih igrača bivši šampion Evrope je i zaradio kaznu...

Izborili su se odgovorni u Čelsiju posle dugih pregovora da bude ukinuta suspenzija registracije novih igrača, a klub sa Stamford Bridža odmah je reagovao i kao prvu kupovinu doveo - talentovanog tinejdžera! Podsetimo, Čelsiju je suspenzija prvobitno i bila podignuta zbog malverzacija sa transferima mladih igrača...

Bilo kako, na Stamford Bridžu su zadovoljni što je u njihove redove stigao supertalentovani 17-godišnjak Brajan Fijabema. Mada se još čeka potvrda na zvaničnom sajtu Čelsija, na društvenim mrežama već su procurele fotografije mladog Fijabeme sa dresom, u društvu svojih zastupnika i ljudi iz sportskog sektora Plavaca. Nadareni ofanzivac potpisao je ugovor na tri i po godine, a njegov dojučerašnji klub Tromzo će za obeštećenje dobiti 600.000 evra. Tromzu će, naravno, pripasti i bogati bonusi u budućnosti, zavisno od toga kako se Fijabemina karijera bude razvijala.

Izabrane vesti

Kako je naglašeno, kako bi Čelsi izbegao nove probleme s eventualnim kršenjem pravila, Fijabema će ostati u Tromzu sve dok ne napuni 17 godina, kada će zvanično biti u mogućnosti da parafira profesionalni ugovor u Londonu. 

Podsetimo, Fijabema je ceo decembar proveo na Stamford Bridžu na probi, a ubrzo je ubedio Frenka Lamparda da je dostojan Čelsijevog dresa i da od njega može da bude nešto od njega u budućnosti. Fijabema je iz lože ispratio i Čelsijevu pobedu nad Barnlijem (3:0), a odmah posle utakmice zaputio se u svlačionicu kako bi se pozdravio s Frenkom Lampardom i kompletnim prvim timom.

Prema informacijama koje pristižu, Fijabema će prvo nastupati za omladince i mladu selekciju Čelsija, a mentor će mu biti sunarodnik Tore Andre Flo, inače jedan od trenera u mlađim selekcijama i bivši golgeter Plavaca.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara