Zvanično: Nastasić stigao kod Dmitrovića i Brašanca

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.08.24. | 18:23

Srpski štoper i zvanično u Leganesu

Uprkos sasvim solidnoj sezoni, Matija Nastasić i Majorka nisu nastavili saradnju po isteku ugovora. Nakon nekoliko meseci kao slobodan igrač, iskusni štoper ponovo ima kluba. Izabrao je Leganes, koji će već sutra igrati upravo protiv Majorke. Teško, ipak, da će Nastasić odmah konkurisati za mesto u timu "Los pepinerosa" (uzgajivači krastavca).

Ugovor je potpisan na dve godine, a Srbin će nositi dres sa brojem 22.

Izabrane vesti

Na klupskom sajtu Leganesa ističe se iskustvo koje će Nastasić doneti ekipi Borhe Himeneza, a koje je sticao igrajući za Fjorentinu, Mančester Siti i Šalke, pored Majorke u kojoj je proveo dve sezone.

Ima Matija Nastasić i 34 nastupa za reprezentaciju Srbije, ali iako je bilo najava da bi mogao da se nađe na Stojkovićevom spisku igrača za Evroprsko prvenstvo u Nemačkoj, to se nije dogodilo. Verovatno dobrim delom i zbog toga što je u martu otkazao poziv za prijateljske mečeve sa Rusijom i Kiprom.

U Majorki su saigrači iskusnom defanzivcu bili Predrag Rajković i Nemanja Radonjić (objica takođe napustili klub), a u Leganesu će od sunarodnika imati Marka Dmitrovića koji je takođe ovog leta stigao iz Sevilje i Darka Brašanca, koji je tamo od prošle zime.

Klub iz predgrađa Madrida dobro je otvorio sezonu, sakupivši pet bodova u prva tri kola.



tagovi

Matija NastasićLeganesPrimeraLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara