(Star sport)
(Star sport)

Zvanično: Marko Nikolić se vratio u Rusiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.24. | 12:28

CSKA potvrdio angažman srpskog stratega

Nije prošlo ni deset dana od rastanka sa prethodnim, a Marko Nikolić već ima novog poslodavca. I to u zemlji za koju je rekao da će se vratiti. U gradu koji obožava. Gde ga posebno cene. Samo što se neće opet pojaviti na klupi Lokomotive, već CSKA iz Moskve.

Armejci su potvrdili na zvaničnom sajtu da su „postigli dogovor o saradnji sa Nikolićem“ i da će uskoro uslediti i zvanično predstavljanje.

Izabrane vesti

Nikolić je u glavnom gradu Rusije zamenio Vladimira Fedotova, koji jeste malo popravio krvnu sliku Armejaca u prvoj sezoni po dolasku iz Sočija (drugo mesto i osvojen Kup Rusije) i kad se na bazi tih rezultata očekivao napredak usledio je pad na šestu poziciju na tabeli, zbog čega je rukovodstvo reagovao i pozvalo Nikolića. Ovoga puta se sve poklopilo, iako je i ranije bilo interesovanja sa VEB arene, nekadašnji strateg Partizana je bio slobodan posle odlaska iz Šabab Al Ahlija i tako je lakše mogao da prihvati ponudu.

Prema navodima medija u najvećoj državi sveta, ugovor je oročen na dve godine. Nikolićev zadatak će biti da formira tim sposoban da popravi učinak iz tek završenog ciklusa i pokuša da ugrozi dominaciju Zenita u ruskim okvirima. CSKA nije bio prvak zemlje od 2016. godine, ali su Moskovljani procenili da bi u novu eru mogli sa stručnjakom koji je i u Srbiji i u inostranstvu osvajao trofeje.

Sa Partizanom je Nikolić prigrabio duplu krunu, sa Videotonom osvojio i prvenstvo i kup Mađarske u odvojenim sezonama, u Rusiji bio pobednik tamošnjeg kupa sa Lokomotivom, dva kup pehara doneo je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, uz podsećanje da je Olimpiju vodio do prvog mesta u šampionatu Slovenije, pre nego što su se sa njim, nekoliko kluba pre kraja, iz vansportskih razloga, Ljubljančani rastali.

Sad je u još većem klubu nego što je Lokomtiva. Sa dvojicom fudbalera čije mogućnosti dobro poznaje, Srbima Sašom Zdjelarom i Milanom Gajićem. Deluje kao dobra kombinacija.


tagovi

Marko NikolićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara