Zvanično: Luka Jović u ljubičastom

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 20:25

Fiorentina potvrdila transfer srpskog napadača iz Real Madrida

Danima se piše o načinu na koji su se Fiorentina i Real Madrid dogovorili oko transfera Luke Jovića, a da je čitav posao završen sada je i zvanično. Ljubičasti su potvrdili dolazak srpskog napadača, međutim, ne i detalje po kojima je angažovan.

Navodno, Realu će pripasti 50 odsto od naredne prodaje 24-godišnjeg Srbina, a ugovor je na dve godine, uz opciju produžetka saradnje na još dve.

Izabrane vesti

Pisalo se da će Madriđani plaćati Jovićevu platu od 2.500.000 evra tokom prve dve godine, a ako ostane u Fiorentini i naredne dve, onda 5.000.000 po sezoni, međutim, ti podaci su i dalje nezvanični, ali i realni s obzirom na to da je Realu takav potez isplativiji nego da je platio naknadu srpskom igraču za raskid ugovora ili ga zadržao u svojim redovima. Buni, međutim, objava Viole da se ne radi o pozajmici.

Dolazak novog igrača Fiorentina je objavila simpatičnim crtežom na društvenim mrežama, a tu je i video Jovićevog dolaska na potpis i preglede.

Napadač ponikao u Crvenoj zvezdi drugo je pojačanje Fiorentine ovog leta, posle Rolanda Mandragore iz Juventusa za nešto više od 8.000.000 evra.

Luka Jović je posle sjajanih igara za Ajntraht Frankfurt leta 2019. obezbedio transfer u Real za 60.000.000 evra, ali se nije snašao u Kraljevskom klubu. Nastupio je u 51 utakmici i dao tek tri gola uz pet asistencija. Za dolazak u Fiorentinu odlučio se kako bi bio u formi za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne zime.


tagovi

Luka JovićLetnji prelazni rok 2022Real MadridFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara