Zvanično: Luka Ilić u Francuskoj do leta 2024!

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.01.22. | 22:20

Srpski vezista definitivno napustio Mančester Siti

Posle tri i po godine u holandskom fudbalu, Francuska je nova destinacija srpskog veziste Luke Ilića (22).

Francuski prvoligaš Troa je večeras i zvanično potvrdila da je potpisala ugovor do leta 2024. godine sa nekadašnjim fudbalerom Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Ilića je u leto 2017. u paketu sa malđim bratom Ivanom od Crvene zvezde kupio Mančester Siti i ostavio ih na Marakani kao pozajmljene igrače. Kasnije ih je poslao na pozajmice u Holandiju da stiču iskustvo i da se kale. Ivan je brže napredovao i posle samo godinu dana u Bredi obezbedio prelazak u Veronu koja ga je letos otkupila za 10.000.000 evra.

Luka je prvo igrao u Bredi, a potom godinu i po dana u Tventeu koji je nedavno napustio zbog male minutaže. Ostalo mu je još pola godine ugovora sa Mančester Sitijem i očekivalo da se ode negde na pozajmicu do leta i isteka ugovora.

Ipak, Građani očigledno nisu odustali od njega pošto su ga poslali u Trou koja je njihova nezvanična filijala. Ugovor potpisan do leta 2024. godine govori da engleski klub nije digao ruke od Ilića i da će pratiti njegov dalji razvoj. Srbin će dobiti šansu da igra u petoj najjačoj ligi Evrope i da rehabilituje karijeru posle loše polusezone u Tventeu.


tagovi

Luka IlićZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara