Foto: https://www.liverpool.com/
Foto: https://www.liverpool.com/

Zvanično: Liverpul doveo Arnoldovog naslednika, a Aberdin napravio rekordnu prodaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 13:20

Talentovani Škot potpisao na pet godina sa Redsima

Liverpul je prošle sezone na raspolaganju imao jednog desnog beka – Trenta Aleksandera Arnolda. Jirgen Klop je dozvolio Neku Vilijamsu odlazak na pozajmicu u Fulam početkom godine, pa je kraj desne aut-linije u trenutku kada je Arnoldu bio potreban predah prinudno igrao Džo Gomez. Međutim, Trent je dobio zaleđinu, ali i naslednika u budućnosti, jer Redsi su i zvanično predstavili Kalvina Remzija.

Talentovani 18-godišnji škotski fudbaler stigao je iz Aberdina i potpisao ugovor sa viceprvakom Engleske na pet godina. Engleski mediji ga opisuju kao igrača sličnog Arnoldu, sa kvalitetnim prekidom i karakteristikom reprezentativca Gordog albiona da proigrava saigrače dalekometnim centaršutevima iz igre, ali da, kao i u Trentovom slučaju, postoji prostor za napredak u defanzivi.

Izabrane vesti

"Jako sam uzbuđen i zaista je ostvarenje sna biti ovde. Bilo je takođe igrati za Aberdin, ali biti u jednom od najvećih, ako ne i najvećem klubu na svetu, to je ogromno dostignuće i radujem se što ću pokušati da pokažem navijačima šta znam. Nadam se da ću u pripremi za sezonu moći da pokažem svima u klubu, osoblju i igračima šta posedujem, a onda ćemo videti šta dalje", rekao je Remzi na predstavljanju.

Što se njegovog bivšeg kluba tiče, Aberdinu će prema pojedinim informacijama pripasti 4.600.000 evra, što će biti najveća prodaja u istoriji kluba. Štaviše, Remzi bi rekord mogao dodatno da podeblja sa dodatna 3.000.000, koliko bi škotskom klubu moglo da pripadne na ime bonusa. Prethodna najveća prodaja bio je Skot Mekena čiji transfer u Notingem Forest je iznosio nešto više od 3.200.000 evra.

Škot je impresionirao prošle sezone u domaćem prvenstvu, a trener Aberdina Džim Gudvin okarakterisao kao "jednog od najtalentovanijih ful-bekova na svetu". Lids, Votford i Sasuolo bili su zainteresovani za 18-godišnjaka, ali niko nije mogao da parira pozivu Liverpula.

Remzi je treće pojačanje Liverpula ove sezone, pošto su prethodno stigli Fabio Karvaljo iz Fulama i Darvin Nunjez iz Benfike.


tagovi

Kalvin RemziLetnji prelazni rok 2022Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara