Zvanično! Lion pobedio Atletiko, Benfiku i Arsenal za najboljeg zadnjeg veznog Brazila

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 22:27

Najskuplje pojačanje u istoriji Olimpik Liona

Lion je večeras i zvanično izjednačio svoj transfer rekord, a u budučnosti bi ovaj transfer trebalo i da postane apsolutni klupski rekord što se tiče kupovina.

Ugovor sa Lionom je do leta 2024. godine potpisao brazilski vezista Bruno Gimarais (22). On dolazi iz brazilskog Atletiko Paranensea u transferu teškom 25.000.000 evra čime je izjednačen letošnji klupski rekord kada je Lion istu sumu izdvojio za vezistu Žef Renea Adelejda koji je nedvano doživeo tešku povredu kolena i završio je sezonu. Brunov transfer će biti i veći jer Atletiko Paranenseu pripada i 20 odsto od naredne prodaje brazilskog veziste kada bude odlazio iz Liona.

Izabrane vesti

Žestoku konkurenciju je potukao Lion u trci za Bruna Gimaraesa, zvanično najboljeg zadnjeg veznog brazilske Serije A. Kakav je igrač u pitanju govori to što je jedini od 10 igrača (ne računajuči golmana) koji ne igra za Flamengo, a našao se u idealnom timu brazilskog fudbala u prošloj godini.

Zato je Atletiko Madrid reagovao još u novemeru i platio određenu sumu da za pravo preče kupovine. Pominjalo se da će u januaru Madriđani iskeširati 20.000.000 evra za Brazilca i potpisati ugovor sa njim. Takav je bio plan...

Međutim, Ateltiko se ove zime zaglavio sa budžetom, nije uspeo nikoga da proda i da otvori prostor za transfer Bruna Gimaraisa. Molili su ga da sačeka leto, ali tada su u igru uskočili drugi klubovi. Benfika je nudila 20.000.000 evra, Arsenalov direktor Edu (nekadašnji vezista i do letos direktor FS Brazila) je nagovarao mladog zemljaka da izabere Tobdžije, a onda je u igru uskočio Lion.

Sportiski direktor Žuninjo Pernambukano je vrlo dobro znao kvalitet mladog zemljaka, pozvao ga, objasnio mu da ga Lion želi odmah, da su Barzilci uvek dobro prolazili u ovom klubu i da će ga velikan iz doline Rone lansirati ka nekom od najvećih evropskih klubova. Žuninjo je doputovao u Kolumbiju gde se Bruno trenutno sa olimpijskom selekcijom Brazila bori za plasman u Tokio, organizovao lekarske preglede i uspeo je da realizuje transfer.

Atletiko Madrid nije mogao da izjednači ponudu od 25.000.000 evra i iskoristi pravo preče kupovine, tako da je mladi Brazilac došao u Lion kao najveći transfer ove zime u francuskom fudbalu.
„Žuninjo je bio ključni čovek za moju konačnu odluku. Rekao mi je da ću u Lionu postati najbolji igrač sveta na svojoj poziciji. Srećan sam što Lion i on veruju u mene“, rekao je Bruno Gimarais.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara