Bubakar Sumare (Foto: lcfc.com)
Bubakar Sumare (Foto: lcfc.com)

Zvanično: Lester potrošio još 20.000.000 evra, potpisao Sumare

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.07.21. | 16:29

Francuski vezista pojačao redove Lisica

Kao što je i najavljeno, Bubakari Sumare je novo pojačanje Lestera. Ovaj 22-godišnji vezista je na King Pauer stigao iz Lila za 20.000.000 evra, a parafirao je saradnju do leta 2026. godine.

Sumare je još jedno otrkovenje Lila, sa kojim je minule sezone osvojio titulu u Francuskoj. Ponikao je u Pari Sen Žermenu, deo je talentovane generacije koja nije dobila pravu priliku na Parku prinčeva, zajedno sa Odsonom Eduarom iz Seltika, Dan Aksel Zagaduom iz Dortmunda, Musom Dijabijem iz Leverkuzena, kao i Žonatanom Ikoneom i Timotijem Veom, sa kojima je sarađivao u u Lilu. Doge su prepoznale njegov talenat i preselile ga u svoje redove leta 2017. godine.

Izabrane vesti

Pomogao je klubu sa Pjer Moroa stadiona da opstane u Ligi 1, a ubrzo je nagrađen i novim ugovorom. Već u sezoni 2019/20 je skrenuo pažnju nekih od najvećih evropskih klubova, a u takmičarskoj godini za nama je bio važan šraf u ekipi Kristofa Galtijea koja se popela na krov Francuske. U šampionskoj sezoni je upisao 32 nastupa u prvenstvu i još 11 u kupovima i međunarodnim takmičenjima. Nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Odličan je u čitanju protivničkih akcija, tehnički dobro potkovan, ali je sposoban i da sačuva loptu i pokrene akciju svoje ekipe. U Lesteru se nadaju da bi mogao da bude naslednik Ngoloa Kantea i od velike pomoći Juriju Tilemansu, ali i povredama sklonom Vilfredu Ndidiju.

Sumare je drugo pojačanje Lestera u letnjem prelaznom roku, posle Patsona Dake za čije usluge je uprava kluba sa King Pauer stadiona izdvojila oko 30.000.000 evra. Očekuje se da uskoro ekipu pojača i Rajan Bertran, bivšem beku Čelsija je istekao ugovor sa Sautemptonom.

Redove Lisica su ovog leta napustili Džengiz Under (vratio se u Romu sa pozajmice), Meti Džejms (Bristol), kao i Kristijan Fuhs (istekao ugovor) i Ves Morgan, koji je okončao profesionalnu karijeru.



tagovi

Bubakari SumareLesterLilletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara