Zvanično: Komo doveo svetskog prvaka i četvorostrukog osvajača Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 01:01

Povratnik u Seriju A nastavio sa velikim poslovima - potpisao Rafael Varan

Velike ambicije imaju u Komu nakon povratka u Seriju A. Bogati suvlasnici iz Indonezije, koji rukovode klubom zajedno sa trenerom Seskom Fabregasom, rešili su da prodrmaju transfer pijacu i već potrošili 20.500.000 evra. Za 8.000.000 iz Kaljarija je doveden štoper Alberto Dosena, za 5.000.000 je stigao krilni napadač Gabrijel Stefeca iz Lećea, za 4.500.000 doskorašnji napadač Rome Andrea Beloti, a po 1.500.000 evra plaćeni su centralni vezisti Matijas Braunoder (Austrija Beč) i Ben Lasin Kone (Torino).

Najzvučnija imena, međutim, stigla su kao slobodni igrači: prethodne dve sezone saigrači u Viljarealu, golman Pepe Reina i levi bek Alberto Moreno, a onda i bivši štoper Real Madrida i Mančester Junajteda, čuveni Rafael Varan.

Izabrane vesti

Svetski prvak sa Francuskom 2018. i četvorostruki osvajač Lige šampion sa Realom potpisao je ugovor na dve godine, uz opciju produžetka na još jednu.

"Ponovo ću se sastati sa Seskom, ali ovaj put ne kao protivnikom. Veoma sam srećan, stvarno mi se dopadaju njegova filozofija i strast prema fudbalu. Kada smo razgovarali lako smo razumeli jedan drugog, tako da se nadam da ćemo imati uspešnju saradnju. Što sam više slušao o projektu koji mi je predstavljen sve više sam postajao zainteresovan. Došao sam spreman da pomognem timu i klubu da rastu. Imam veliko iskustvo igranja na top nivou i nadam se da će to biti od koristi", izjavio je 31-godišnji defanzivac.

Varan je nakon 10 godina provedenih u Real Madridu prethodne tri nastupao za Mančester Junajted, kojem je pomogao da prekine post u osvajanju trofeja. Zajedno su stigli do pehara FA kupa i Liga kupa, ali je po isteku ugovora Francuz rešio da krene za novim izazovom.

"Rafael je fantastičan igrač i njegov dolazak je dokaz da ovaj klub ima velike ambicije. Osvojio je mnogo toga u karijeri i njegovo iskustvo igranja u dve najbolje lige na svetu ne sme da bude potcenjeno. Jedva čekam da počnemo da radimo zajedno", rekao je Fabregas.

Iskusni štoper već se pridružio ekipi na pripremama u Austriji, a priliku za zvaničan debi u dresu Koma imaće 11. avgusta u Đenovi protiv Sampdorije. Reč je o utakmici prvog kola Kupa Italije, dok će u Seriji A klub sa poznatog jezera startovati 19. avgusta protiv Juventusa u Torinu.



tagovi

KomoRafael VaranLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara