Zvanično: Juventus kupio, pa prodao napadača za 5.000.000 evra omiljenim Arapima

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.01.20. | 15:50

Stopama Benatije i Mandžukića

Nastavlja se čista prekoborjnih u Juventusu i popuna klupske kase.

Posle Marija Mandžukiča i Matije Perina, klub je napustio i napadač Han Kvang Song.

Izabrane vesti

Reprezentativac Severne Koreje je danas zvanično potvrđen kao novi igrač katarskog Al Duhaila u koje je Juventus već ranije prodavao igrače. Prošle zime je Juve Katarcima prodao marokanskog štopera Medija Benatiju, a nedavno i hrvatskog napadača Marija Mandžukića. Saradnja se nastavila Hanovim današnjim transferom teškim 5.000.000 evra. Igrač je danas prošao lekasrke preglede i zvanično je predstavljen, a dužina ugovora nije poznata.

Hanova priča je prilična zanimljiva. Došao je kao tinejdžer iz Severne Koreje u Kaljari na probu i prošao. Sa 16 ggodina je priključen prvom timu, sa 17 je debitovao u Seriji A i postao prvi fudbaler iz Severne Koreje koji je zaigrao u italijanskom šampionatu.

Potom je pozajmljen Peruđi u Seriju B gde je pružao dobre partije i već tada se govorilo da je Juventus bacio oko na njega i da ga je kaprisao. Vratio se u Kaljari, ali je posle šest meseci opet pozajmljen Peruđi na godinu dana, da bi ga prošlog leta kupio Juventus za 5.000.000 evra i ostavio ga da igra u mladom timu koji se takmiči u Seriji C.

Posle šest meseci kao član Bjankonera, sada je prodat u Katar.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara