Aleksandar Pešić (©MN Press)
Aleksandar Pešić (©MN Press)

Zvanično: I Aleksandar Pešić otišao iz Zvezde

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 12:10

Drugi rastanak crveno-belih ovog petka

Petak, 16. jun, je izgleda dan za rastanke u Crvenoj zvezdi. Prvo sa Veljkom Nikolićem, a nedugo zatim klub se zvanično pozdravio i sa Aleksandrom Pešićem.

Izabrane vesti

"Crvena zvezda i Aleksandar Pešić se posle vrlo uspešne godine rastaju. Pešić se vratio u Crvenu zvezdu u letnjem prelaznom roku 2022. godine. U dva mandata je upisao 101 nastup za naš klub i 50 puta se našao na listi strelaca. Šiljo, srećno u nastavku karijere", saopštili su iz Ljutice Bogdana na društvenim mrežama.

Iskusni napadač karijeru če nastaviti u Ferencvarošu, a crveno-beli bi za njegov transfer trebalo da dobiju oko 1.500.000 evra.

Iako je ponuda mađarskog šampiona i Zvezdinog rivala u grupi Lige Evrope prošle sezone već neko vreme bila aktivna, delovalo je da bi Pešić mogao da ostane u Beogradu posle dolaska Baraka Bahara. Izraelac ga poznaje iz tamošnjeg prvenstva i pohvalno je govorio o Pešićevim kvalitetima, međutim, posle sve glasnijih priča o dolascima Žan-Filipa Krasoa i Emanuela Late Lata, Nišlija je odlučio da prihvati poziv iz Budimpešte.

Gledajući brojke Pešić je imao solidnu povratničku sezonu u Ljutice Bogdana. Postigao je 16 golova u svim takmičenjima, bio više nego dobar u dvomeču protiv Makabija iz Haife, rešio finale kupa. Bilo je tu i nekih kriznih momenata o kojima je pričao bivši član Tuluza i Atalante. Delovalo je da ga ponekad slama ogroman pritisak oko Crvene zvezde i da smatra da njegov minuli rad u crveno-belom dresu nije dovoljno cenjen.

Kada se podvuče crta, 31-godišnji centarfor u dva mandata sakupio je 91 nastup za Crvenu zvezdu, dao 45 golova, asistirao za 31 i osvojio dve titule i jedan pehar u kupu. Kada završi karijeru, moći će s ponosom da se osvrne na period proveden na Marakani.


tagovi

FK Crvena zvezdaAleksandar PešićLetnji prelazni rok 2023Ferencvaroš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara