Zvanično: Fjorentina predstavila novog trenera

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.06.24. | 20:17

Italijano se seli u Bolonju...

Gotovo je, Fjorentina ima novog trenera. Kao što se poslednjih dana nagoveštavalo u italijanskim medijima, Vinćenco Italijano je bivši, on uskoro preuzima dužnost u Bolonji, a kormilo ovogodišnjeg finaliste Lige konferencije preuzeće dojučerašnji trener Monce - Rafaele Paladino.

On je predvodio Moncu prethodne dve godine, što mu je bio i prvi profesionalni posao u karijeri. Mladi italijanski strateg potpisao je dvogodišnji ugovor sa Violom, sa opcijom produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Sa Artemijo Frankija nisu krili oduševljenje zbog postavljanja Paladina za novog šefa struke.

“Veoma sam srećan i ponosan što mogu da poželim dobrodošlicu Paladinu. Rafaele veruje u naše planove i izabrao je Fjorentinu uprkos mnogim ponudama. Nadamo se da ćemo sa njegovim entuzijazmom, ambicijom i snažnom radnom etikom, moći zajedno da uživamo u mnogim uspešnim trenucima“, izjavio je za sajt kluba predsednik kluba Roko Komiso.

Paladino je trenersku karijeru započeo u mlađim kategorijama Monce, čiji je prvi tim preuzeo 2022. godine. U minuloj sezoni Monca je završila na 12. poziciji sa 45 bodova.

Fjorentina je sakupila 60, a igrala je i finale Lige konferencije, u kojem je poražena od Olimpijakosa, odnosno polufinale Kupa Italije, gde ju je nadigrala Atalanta.


tagovi

Rafaele Paladino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara