Zvanično: Federiko Kjeza je prvo pojačanje Liverpula, optužio Juventus za laganje

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 15:26

Redsi spasili Italijana pakla u Juventusu

Mogao je Juventus pre tri godine da Federika Kjezu proda za 60.000.000 evra kada je Bajern insistirao na njegovom transferu, a sada će biti srećan ako inkasira i 15.000.000.

Liverpul je danas i zvanično potvrdio Kjezin transfer. Redsi će za prvo letnje pojačanje platiti Staroj dami obeštećenje u iznosu od 12.000.000 evra, a još 3.000.000 evra bi mogli ako se ostvare određeni bonusi. Daleko je to ispod Kjezine tržišne vrednosti, ali je na kraju bila najbolja opcija za Juve. I za samog igrača.

Izabrane vesti

Kjeza je na ime obeštećenja i plate koštao Juventus 94.000.000 evra za četiri godine. U tom periodu je dao 32 gola i zabležeio 23 asistencije u belo-crnom drsu. Ne može se reći da je opravdao očekivanja, ali bio je i žrtva čestih povreda i dekadentne filozofije Maksa Alegrija.

Očekivalo da se proigra dolaskom novog trenera Tijaga Mote ali je umesto toga precrtan. Ni klub, ni trener nisu bili za njegov ostanak. Niti su mu nudili ugovor kako se spekulisalo, niti je tražio povišicu sa 5.000.000 na 6.000.000 evra neto godišnje, kako je klub poturao informacije kroz medijske kanale. Ušao je u poslednju godinu ugovora, izbačen je iz prvog tima i transfer je bio neminovan. Iako je imao opciju da presedi godinu dana na tribinama i preseli se u Inter kao slobodan igrač, nije žrtvovao karijeru, a Juventus se spasao neprijatnog scenarija da pojača ljutog rivala.

“Sada kada odlazim, želeo bih da razjasnimo neke stvari. Niti sam bilo kada primio ponudu za produžetak saradnje, niti smo ja ili moji zastupnici bilo kada tražili povišicu. Pre poečtka priprema sam obavešten da nisam više deo Juventusovih planova”, rekao je danas Federiko Kjeza.

Pominjali su se Barselona, Napoli i Roma kao zainteresovani, ali nisu dostavili prave ponude. Liverpul jeste i za relativno male pare dobio igrača koji bi mogao da bude ogromno pojačanje. Ugovor na četiri godine govori da na Enfildu veruju u Kjezu. Doduše, tamo ga čeka paklena konkurenciju u vidu Salaha, Dijasa, Žote, Gakpoa i ostalih, ali Kjeza je do sada pokazao u karijeri da ima znanje za velike stavri.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Federiko Kjeza

Obaveštavaj me

Juventus
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara