Zvanično: Čukarički predstavio najveće pojačanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.19. | 17:12

Ibrahima Ndiaje stigao da odmeni Samjuela Ovusua...

Ibrahima Ndiaje od danas je i zvanično novi igrač Čukaričkog. Senegalac je potpisao trogodišnji ugovor, objavio je klub sa Banovog brda. Bivši prvotimac kruševačkog Napretka zadužio klupsku opremu i dres sa brojem 15, a odradio je i prvi trening. On je za klupski sajt Čukaričkog izneo nekoliko zanimljivih detalja sa svojih početaka...
"Počeo sam da treniram džudo sa devet godina, a fudbal nešto kasnije. Jedno vreme sam se paralelno bavio s oba sporta. Ali, kao u Srbiji, i u Senegalu se deca najpre na ulici susretnu sa fudbalskom loptom, to su bili i moji počeci, pre nego što sam otišao u Akademiju fudbala „Linguer“. Posle tri i po godine kontaktirali su me ljudi iz Napretka, u Kruševac sam došao sa 17 godina na probu"

Napomenuo je popularni Ibra da gotovo ništa nije znao o Srbiji, ali i da mu je bilo potrebno malo vremena da se adaptira na novu sredinu.
"Kad sam dolazio, nisam znao baš ništa o Srbiji, samo sam čuo za ime države. Bio sam vrlo mlad, prvo sam prošao 15-dnevnu probu, a sećam se samo da je bio septembar mesec i da mi je bilo baš hladno. Vratio sam se potom u Senegal do punoletstva, u međuvremenu u januaru 2012. napunio 18 godina i potpisao za Napredak. Lepo su me svi prihvatili, u klubu su bili i Regan, Frimpong, tako da mi je bilo mnogo lakše da se adaptiram, čak sam i živeo sa njima"

Izabrane vesti

Ndiaje o Čukaričkom ima samo reči hvale, uz napomenu da je gledao evropske susrete Brđana ove sezone.
"To je za mene ozbiljan, organizovan klub, uvek sa ambicijama da bude u vrhu tabele, među četiri prvoplasirane ekipe. To je prilika i motiv više da se dokažem u takvom klubu. Igrao sam ove sezone taj jedan meč, upravo protiv Čukaričkog, gledao sam i evropske mečeve protiv Banantsa i Moldea. Ekipa jeste prilično mlada, ali veoma talentovana. Takođe, trener forsira ofanzivni stil igre, sa visokim presingom, meni lično to baš odgovara. Mislim da tu najviše mogu da pružim", poručio je Senegalac. 

Foto: fkcukaricki.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara