Navijači Zvezde na prijateljskom meču protiv Zenita (©MN Press)
Navijači Zvezde na prijateljskom meču protiv Zenita (©MN Press)

Zvanično: Crvena zvezda i Zenit igraju 3. jula

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.06.22. | 19:40

Kontrolni meč crveno-belih pred start sezone biće odigran u Sočiju

Crvena zvezda i Zenit godinama unazad imaju saradnju koja se ogleda kroz kontakt omladinskih škola, ali i prijateljske mečeva prvih timova. Igrali su tokom zimskih priprema u Turskoj, a ponovo će se sastati 3. jula u Sočiju.

Biće to generalna proba crveno-belih uoči starta sezone 2022/2023, koja za izabranike Dejana Stankovića kreće Superligom 9. jula, a potom ih 2. ili 3. avgusta čeka prvi meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kom startuju od trećeg kola.

Izabrane vesti

Novi susret srpskog i ruskog šampiona najavio je Zvezdan Terzić u nedavnom opširnom razgovoru sa medijima, a da će utakmica biti odigrana 3. jula u Sočiju sada je potvrđeno i na klupskom sajtu. Prethodno će se crveno-beli pripremati na Zlatiboru i u Sloveniji.

Pored prijateljskih mečeva, Crvena zvezda i Zenit imali su i takmičarski dvojboj 2004. godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Nije se dobro završio po Beograđane, koji su oba puta poraženi. Prvo 4:0 u Sankt Peterburgu, a onda i 2:1 kod kuće.

Ovog leta dva kluba već su bila u centru pažnje zbog informacija da crveno-beli žele Zenitovog golgetera Artjoma Dzjubu. Kontakt je postojao, ali su po Terzićevim rečima na stadionu Rajko Mitić odustali od iskusnog napadača.


tagovi

ZenitFK Crvena zvezdaArtjom Dzjuba

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara